Archive for the 'SIH' Category

11. Smotra SIH-a – Lovinac 2022.

smotra-slika

Dragi naši,

došlo je i to dugoočekivano logorovanje u posebnom izdanju – 11. Smotra Saveza izviđača Hrvatske!
Više informacija o samoj smotri možete pronaći na službenoj stranici, a mi se bacamo na neke tehničke detalje :)

U nastavku slijedi – info o okupljanju i povratku (i za one koji idu vlakom i za one koji dolaze autom)
– link na lokaciju smotre (mi smo na terenu SJEVER 1, prvi žuti šator na karti)
– info o online suglasnosti
– popis osobne opreme
– info o terminima za pokupiti opremu iz prostorija odreda
Continue reading ’11. Smotra SIH-a – Lovinac 2022.’

Logorovanje ‘Kamanje’ 24.7.-2.8.2017.

20130716_185259O logorovanju
Tijekom cijele godine smo se marljivo trudili, učili i pripremali se za ovu aktivnost! Logor je kruna izviđačkog života i svaki izviđač je mora proživjeti:) Avantura u prirodi, druženje sa prijateljima, zabavne večeri uz vatru, izrađivanje vlastitih patenata, mnoštvo drugih radionica… Ovo je ukratko opis jednog logora, logor je teško opisati riječima, on se treba proživiti, zato Vas i ove godine pozivamo da nam se pridružite i proživite ovu avanturu zajedno sa nama.

Gdje idemo?
15. logorovanje našeg odreda je posebno jer će se održati u sklopu 10. smotre Saveza izviđača Hrvatske na kojoj će se okupiti izviđači iz cijele Hrvatske te gosti iz susjednih zemalja – izviđači iz drugih nacionalnih Saveza.
Cilj ove jubilarne Smotre, prezentacija je izviđačkog pokreta kroz programske sadržaje i niz zanimljivih radionica. Smotra je sjajna prilika za druženje, približavanje, razmjenjivanje izviđačkih iskustava te neformalno obrazovanje djece i mladih.
Smotra se održava u Kamanju, u sjeverozapadnom dijelu Karlovačke županije uz samu rijeku Kupu.

Continue reading ‘Logorovanje ‘Kamanje’ 24.7.-2.8.2017.’

Betlehemsko svjetlo 13.12.

SvjetloNaš odred će i ove godine sudjelovati na ceremoniji preuzimanja Betlehemskog svjetla u Zagrebačkoj katedrali. Nalazimo se u 10:00 sati ispred M.S.Pongračevo (Opatijski trg 10), a zatim odlazimo do Zrinjevca gdje se formira kolona članova Saveza izviđača Hrvatske koja odlazi do katedrale na misu i preuzimanje svjetla. Ponesite fenjer ili lampaš kako bi svjetlo mogli odnijeti i u vaše domove. Povratak je planiran oko 13:30 sati ispred M.S. Pongračevo (Opatijski trg 10). Od opreme je potrebna uniforma i marama (tko ima) i 2 karte za ZET (ili pokaz).

Isti dan Plamen svjetlo odnosi u župu Sv. Leopold Bogdan Mandić na Voltinom i u župu Sv. Ana na Rudeš.
Za svi članovi koji dolaze u župu Sv. Leopold Bogdan Mandić mjesto sastanka je ispred župe u 17:40 sati.
Članovi koji dolaze u župu Sv. Ana mjesto sastanka je ispred župe u 18:10 sati.

Betlehemsko svjetlo nas potiče na mir i strpljenje među ljudima. U skladu s izviđačkim načelima želimo odstraniti prepreke i granice među ljudima i narodima. Osobnim primjerom se zauzimamo za miran i bezbrižan život s pripadnicima druge rase, religije, kulture i političkih ideja.

DIV/DION 19.-21.6.

Hm, gdje ići?Kao što neki od vas već znaju, s krajem školske godine stiže nam i posljednje orijentacijsko natjecanje prije ljeta. DIV/DION je najznačajnije izviđačko natjecanje u godini, a također i jedno od najvećih događaja gdje se okupljaju izviđači iz cijele Hrvatske. To je natjecanje ujedno za mlađe izviđače (DIV – Državni izviđački višeboj) kao i za istraživače (DION – Državno izviđačko orijentacijsko natjecanje). Naš odred već je okupio ekipu za stariju kategoriju, a ovim putem otvaramo prijave i pozivamo sve zainteresirane Ognjevce (5.-8. razredi) da se prijave … Više pročitajte u nastavku.

Continue reading ‘DIV/DION 19.-21.6.’

Polazak na zborovanje 23.-24.05.

familyVacationStackedCarClipArt1Za zborovanje se nalazimo u subotu, 23.05.2015., u  06:15 na parkiralištu preko puta Končara (Baštijanova). Povratak je planiran u nedjelju, 24.05.2015., na isto mjesto oko 18:00 sati.

 

Zborovanje ˝Rijeka snova˝ 23.-24.05.

Clipart-CampingScoutsDragi Plamenovci, pozivamo Vas na 11. Zborovanje Saveza izviđača Hrvatske, okupljanje svih hrvatskih izvidjaca! Aktivnost će se održati  23.-24. svibnja u Rijeci. Očekuju nas Igre poletaraca, Državna izviđačka olimpijada (šator,  signalizacija semaforom, vezanje čvorova , paljenje vatre, orijentacijski kros ), izviđačke igre i radionice, sportski susreti,  koncert, spavanje u šatorima,  zabava i druženje s izviđačima iz čitave Hrvatske. Continue reading ‘Zborovanje ˝Rijeka snova˝ 23.-24.05.’

Zborovanje 23.05. – 25.05.

Gerald_G_Sleeping_in_a_tentDragi Plamenovci, pozivamo Vas na 10. Zborovanje Saveza izviđača Hrvatske, okupljanje svih hrvatskih izvidjaca! Aktivnost će se održati  23. –  25. svibnja u Koprivnici. Očekuju nas Igre poletaraca, Mala olimpijada (šator,  signalizacija semaforom, vezanje čvorova , paljenje vatre, orijentacijski kros ), izviđačke igre i radionice, Sportski susreti,  koncert, spavanje u šatorima,  zabava i druženje s izviđačima iz čitave Hrvatske.

Continue reading ‘Zborovanje 23.05. – 25.05.’

Izviđači u medijima

social-media-weekDragi Plamenovci, donosimo Vam zanimljiv HRT – ov dokumentarac o  izviđaču koji je polagao vještinu kurir, koja je poznata i vama sa višednevnih aktivnosti. Također donosimo članak portala Tresnjevka.hr o Betlehemskom svijetlu mira. U članku ćete prepoznati naše članove Bobu i Teu.
Film i kratki članak o filmu možete pogledati ovdje.
Članak o betlehemskom svijetlu pročitajte ovdje.

Plamtjeli! Continue reading ‘Izviđači u medijima’