Jatni i patrolni izleti 12.05.

Opis aktivnosti: Jednodnevni izlet u prirodi. Pješačenje, igre u prirodi, igre u skupinama koje razvijaju sposobnosti timskog rada, igre u kojima svaki član sudjeluje pojedinačno i potiče razvoj individualnosti i kreativnosti, primjenjivanje izviđačkog znanja u prirodi, savladavanje novih vještina. Savladavanje posebnog programa polaganjem vještina Herbarist i  Prirodnjak. Važan radi razvijanja patrolnog (jatnog) duha među članovima, svojevrsni „teambulding”.

Kada? Subota 12.05., točno vrijeme po dogovoru

Gdje? Zagreb i okolica Zagreba

Zborno mjesto? M.S. Pongračevo (Opatijski trg 10)

Tko? Svi članovi O.I. Plamen, svaki sa svojom patrolom (jatom, klubom)

Cijena i prijave? Do 20kn, prijava na patrolnim sastancima

NINI (Natjecanje u Izviđačkim i Neobičnim Igrama) 26.05.

Opis aktivnosti: Natjecanje u klasičnim izviđačkim igrama kao što su scoutball, otimanje marama, šibicanje i nekim drugim koje nisu poznate, ali su jednako zanimljive. Igra, natjecanje, zabava, nagrade za najbolje, kobasice na žaru su samo neke aktivnosti koje vas očekuju na ovogodišnjem NINI-ju.

Kada? Subota 26.05., točno vrijeme po dogovoru

Gdje? Jarun, Zagreb

Zborno mjesto? M.S. Pongračevo (Opatijski trg 10)

Tko? Svi članovi O.I. Plamen

Cijena i prijave? Do 20kn, prijava na patrolnim sastancima

Zborovanje 08.06.-09.06.

Opis aktivnosti: Zborovanje je po broju sudionika (oko 1500) i po ugledu gostiju najveća i najznačajnija godišnja izviđačka akcija. Pokrovitelji Zborovanja „100 godina mladosti” bit će Predsjednik RH, g. Ivo Josipović, Predsjednik Hrvatskog sabora, g. Boris Šprem te Potpredsjednica Vlade, gđa Milanka Opačić. Ove godine se na Zborovanju obilježava  100 godina izviđačkog pokreta u Hrvatskoj.  Na zborovanju se održavaju razne aktivnosti poput Sportskih susreta SIH-a, Državnje izviđačke olimpijade zanimljivih igara i neobičnih zadataka. Ovo je aktivnost koju svakako ne želite propustiti!

Gdje? Policijska akademija, Zagreb

Kada? Petak i subota (08.06. i 09.06.), vrijeme polaska po dogovoru

Zborno mjesto? M.S. Pongračevo

Tko? Svi članovi O.I. Plamen

Cijena i prijave? Oko 80kn, prijava na patrolnim sastancima

DION / DIV 15.06.-17.06.

Opis aktivnosti: DION (Državno izviđačko orjentacijsko natjecanje) i DIV (Državni izviđački višeboj) su natjecanja u izviđačkim disciplinama za stariju i mlađu kategoriju. Natjecanje će uključivati i izviđačke goste iz Slovenije, Srbije, BiH, Makedonije i Crne Gore. Natjecanje sadržava orijentacijski kors, brzinu i vještinu u izviđačkim disciplinama kao što su: paljenje vatre, vezanje čvorova, signalizacija, priprema obroka, izdrada zaklona, trigonometarski radovi itd.

Gdje? Kamanje (Karlovačka županija)

Kada? Petak, subota, nedjelja (15.06., 16.06. i 17.06.), vrijeme polaska po dogovoru

Zborno mjesto? M.S. Pongračevo

Tko? Izviđači i istraživači

Cijena i prijave? Oko 200kn. Prijaviti se treba do 22. svibnja.