Lipsus je sve bliže…

A na Lipsusu sudjeluju naše tri ekipe, i to”Fenix”, “Zeleni plamičak” i “Čađa”!
Lipsus će se održati sunčanog kvarnerskog vikenda dane 02.-04. studenog 2007g. na području grada Rijeke i bliže okolice. Smjestiti ćemo vas u bivšoj vojarni «Katarina» za što vam trebaju podmetači oliti karimati. Klopu vam dajemo u subotu i nedjelju, a za petak organiziramo po želji posjete riječkim gastronomskim objektima (čitaj: ponesite sendviče). Mi vas obavezno očekujemo u petak do 20.00 sati, a pustiti ćemo vas kućama u nedjelju oko podne. Isto tako obavezno očekujemo da nam javite kako i kada dolazite kako bi vas dočekali. Ako imate vegetarijanaca u ekipi javite nam pri prijavi kako bi stigli štogod zelenjave ubrati. Važno je znati da na Lipsusu nema tzv. padobranaca, tj. svi koji dođu, a nemaju ekipu moraju biti u službi organizatora i volontirati na najcrnjim poslovima koje im Uprava dodijeli hahahaha… Ovo se ne odnosi na pratitelje maloljetnih ekipa.

A sad malo o natjecateljskom dijelu.

Istraživači i brđani (16+) možete doći u sastavu kojem želite sa 5 ili 4 člana u ekipi. Pripremite se za našu zahtjevnu, ali tradicionalnuo zanimljivu stazu riječkim zaleđem.

Konkurencija je opaka ove godine pa ćemo stazu i topografske radove dići na veću razinu.

Natječete se po Propozicijama DION-a u svim disciplinama izuzev pripreme zaklona i kuhanja obroka. Stoga opremu nosite po propozicijama izuzev sjekire i šatorskih krila.

Iz Propozicija DIO uzeti ćemo discipline dizanje i rušenje šatora, te vezivanje čvorova. Organizirati ćemo i dvije discipline iznenađenja o kojima ćete saznati po dolasku.

Izviđači (12-16) možete također biti u slobodnom sastavu. Natječete se u svim disciplinama po Propozicijama DIV-a izuzev izrade zaklona. Oprema je definirana u Propozicijama i obavezno je ponesite. I vi imate jednu disciplinu iznenađenja i nećete saznati o čemu se radi ako ne dođete.

I jedni i drugi, morate nam donijeti predzadatak koji se boduje. Tema predzadatka je «Sharky» maskota Lipsusa, a vi uključite svoju maštu i kreirajte, dizajnirajte,izrađujte.

Propozicije za DION, DIO i DIV možete skinuti sa stranica www.sih.hr/dokumenti,

a ostale informacije možete dobiti na www.oi3maj.net

Kao i svake godine nagradni fond pored pehara i diploma uključuje i materijalne izviđačima potrebne stvarčice, ali i kao novost nagrađujemo posebno i najbolje topo-radove.

Prijavite se na naš e-mail oi3maj@oi3maj.netOva email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript čim prije, a najkasnije do 16. 10. 2007. A onda vam mi šaljemo prijvnicu koju ćete ispunit i poslati na naš e-mail. Sve iduće informacije oko Lipsus-a slati ćemo vam na e-mail adrese. Isto tako otvoriti ćemo na forumu www.scoutpark.net

temu «Lipsus 2007» pa sve što želite više znati pišite i pitajte. A sad konačno kotizacija….. sitnica od samo 70 kuna po glavi. Pobjednici prošlog «Lipsusa» ne plaćaju, a ekipe iz drugih zemalja koje nisu u EU plaćaju pola, izraženo u svima poznatoj valuti 5 €. Kotizacija se plaća po dolasku ili na žiro račun odreda koji ćete dobiti sa pozivom na broj na vaš e-mail.

10 Responses to “Lipsus je sve bliže…”


 1. 1 Jankec

  Mislim da nemam praksu pa da mogu ic

 2. 2 Bobo

  ja se nadam da ce ovaj puta biti kompletna ekipa.

 3. 3 Jankec

  ja isto

 4. 4 Tea

  i ja isto…

 5. 5 Nela

  i ja… lol

 6. 6 Jankec

  ak necemo ni mi poslat cijelu ekipu ni plameicak mozemo se skompat ali mislim ako iz svake ekipe bude 2-3 clana

 7. 7 denis

  što sve trebamo ponjeti?

 8. 8 Jankec

  ruksak,kabanica,vreca za spavanje,karimat,lampica,depni nozic,deparac,sibice za svaki slucaj, ak sam nekaj zaboravio nek me neko nadopuni

 9. 9 Bobo

  dečki, ispričavam se na kašnjenju, kompletan popis je objavljen…

  denis, jesi se registrirao na forumu? za sada je jedino jankec tamo aktivan. ajd se regaj pa da meni i njemu ne bude dosadno, onak samima. nemamo o čem više pričat ;-)

 10. 10 Cura iz Jelena

  Pozz svima iz plamena, a pogotovo patroli Zeleni plamičak i Leu!

Leave a Reply