IZAZOV RIJEČKOG ZMAJA

11.10.2008. Održava se u Rijeci i namjenjena je dobnoj skupini izviđača!
Nalazimo se u 7 i 15 u Baštijanovoj na parkiralištu Končara, a povratak je oko 20:00h na istom mjestu!
Ponijeti:
osobna oprema:zdravstvena i izviđačka iskaznica, izviđačka uniforma ,ruksak, Kišnu kabanicu, sendvič, vodu ili sok, quipos i pribor za pisanje
ekipna oprema:torbica prve pomoći, kompas i predzadatak
Cijena je 35 kuna!
više o akciji…
više o akciji:

Izviđački susreti su akcija Saveza izviđača Hrvatske namjenjena dobnoj skupini izviđača. Po prvi puta se održava ove godine i to u organizaciji Odreda izviđača “Primorje” pod nazivom Izazov riječkog zmaja. Ova akcija nema natjecateljski karakter već joj je svrha druženje, razvijanje i produbljivanju prijateljstava, patrolnih odnosa, suradnje, odgovornosti i tolerancije, provođenje izviđačkog programa kroz različite zadatke i igre avanturističkog i kreativnog predznaka. Zajedničkim naporima, planinke i izviđači prelaze stazu i izvršavaju zadatke kroz koje će se tematski provlačiti legende i mitološke priče vezane uz zmajeve, a neke od njih se specifično vežu za područje Rijeke i njene okolice.
Program će se sastojati od niza različitih aktivnosti koje od sudionika traže fizičku aktivnost, timski rad, osnovno izviđačko znanje. Dakako, program će biti adekvatan dobi sudionika, tj. i opsegom i znanjima će odgovarati njihovim sposobnostima, ali i izazvati ih da pokušaju bolje. Kroz jedan dio programa uspostaviti će se i poveznica sa svetim Jurjem, zaštitnikom izviđača, koji je prema legendi ubio zmaja i spasio žrtvovanje kraljeve kćeri. Obići će se trsatski zmaj i Trsatska gradina, pored koje se nalazi i crkvica sv. Jurja. Ova je akcija idealna za članove koji su već duže vremena u dobnoj skupini izviđača, ali i za koja su tek prešla iz poletaraca u izviđače i one koji su se tek upisali.

Ukratko, očekujte zabavu, avanturu, igre, smijeh, i sve u svemu jedan lijep izviđački dan s nama. Mi jedva čekamo da dođete!!!

IZVRŠNI ORGANIZATOR: Odred izviđača: “Primorje”, Rijeka

MJESTO ODRŽAVANJA: Rijeka (Drenova, Rječina i Trsat)
SUDIONICI: Registrirani članovi udruga Saveza izviđača Hrvatske rođeni 1993. do 1996. godine, kategorija planinki i izviđača. Ako su članovi novi molimo da nam donesete popis istih članova, a potpisan od strane starješine odreda da su tek upisani. Ekipe mogu brojati od 5-8 članova, ali ako vas je malo više ili manje nije problem.
KOTIZACIJA: 35 kuna po članu ekipe. U kotizaciju su uključeni prehrana, diplome, naljepnice s logom akcije, programski materijal, a po potrebi i smještaj.
PREDZADATAK: Izraditi zmaja po vašem izboru u kojem god želite obliku i od kojeg god želite materijala. Hoće li to biti figurica opasnog riječkog zmaja? Hoće li to biti zmaj za puštanje na vjetru? ili slika zmaja? ili fotografija vaše patrole sa zmajem? To ostavljamo vama na izbor. Svaki predzatak na sebi mora imati obilježeno ime patrole i ime odreda.

0 Responses to “IZAZOV RIJEČKOG ZMAJA”


  1. No Comments

Leave a Reply