Pošumljavanje Maksimira 16.09.

Savez izviđača Hrvtaske poziva izviđači da zasade oko 300-tinjak sadnica hrasta kitnjaka u sjevernom dijelu šume koja je djelomično uništena tokom olujnog nevremena prije 3 i pol godine. Na ovaj način izviđači će direktno pomoći u obnovi šumskog fonda, a time i u daljnjem očuvanju biljnih i životinjskih vrsti u parku.

O čemu se radi?
Akcija je organizirana povodom Međunarodnog Dana zaštite ozonskog omotača koji se svugdje u svijetu obilježava 16. rujna – na dan kada je prije točno 30 godina potpisan ˝Montrealski protokol o tvarima koje oštećuju ozonski omotač˝. Ovaj protokol potpisale su sve države članice UN-a (196 zemalja) te je do sada imao izuzetno važan učinak na očuvanje ozonskog omotača.
Akciju je podržao i Zoološki Vrt Zagreb (nalazi se u sklopu Parka Maksimir) koji će nakon akcije pošumljavanja parka osigurati besplatan ulaz u ZOO Vrt sa stručnim vodstvom

Tko sudjeluje?
Na ovu aktivnost pozvani su članovi družine izviđača Oganj (od 6 – 8 razreda) te članovi družine Napalm (srednja škola) koji će raditi uz pomoć mlađih brđana!

Kada i gdje se nalazimo?
Nalazimo se u subotu, 16.09.2017., ispred MZ “POngračevo” (Opatijski tr 10) u 08:30 sati, a vraćamo se na isto mjesto 15:00 sati.

Što treba ponijeti sa sobom?
- uniformu i maramu (može i odredska majica)
- 2 ZET karte
- kabanicu
- sendvič
- sok/vodu

Vidimo se!  Plamtjeli!

kontakt:
- 095 9051 703 (Nela Bat – načelnik)
- 098 9260 717 (Marko Lukačević – kontakt za izviđače)

web: http://www.oi-plamen.hr/
facebook: https://www.facebook.com/oi.plamen
youtube: https://www.youtube.com/user/Plamen2948
mail: oi.plamen@gmail.com

0 Responses to “Pošumljavanje Maksimira 16.09.”


  1. No Comments

Leave a Reply