Zimovanje Tuk 2019

1209happy-holidaysMožda se već načuli od svoji izviđački prijatelja da se svi vesele zimskim praznicima! A zašto? Izviđači zimske preznike pamte po – zimovanjima! Plamenovci već pamte i Svetu Geru (oni stariji :-)), Zlobin, Gomirje, Omanovac, Sveti Rok, Rakov Jarak, Petrov vrh, Gregurić brijeg…

Odred izviđača „Plamen“ organizira 15. po redu zimovanje zajedno s izviđačkim prijateljima iz OI “MP”! Ove godine, mjesto zimovanja je Tuk, u blizini Mrkoplja, u srcu Gorskog kotra.

KADA?
Ovogodišnje zimovanje traje tjedan dana od 03. do 10. siječnja 2018.godine. Polazak je 03.01. u jutarnjim satima na parkiralištu preko puta Končara, a povratak 10.01. u popodnevnim satima na isto mjestu!

TKO SVE MOŽE SUDJELOVATI?
Svi članovi odreda, braća ili sestre, prijatelji, susjedi…

GDJE?
Snježna idila među prekrasnim šumskim brijegovima – planinarski dom „Bijele stijene“ u mjestu Tuk.
Mjesto je udaljeno niti 5 km od Mrkoplja, u kojem se nalaze dom zdravlja, ljekarna, poštanski ured te mnogi dućani i ugostiteljski objekti.
Dom je A kategorije, a nalazi se neposredno uz cestu koja se svakodnevno čisti od snijega, na izlasku iz mjesta Tuk prema Matić poljani. Sobe su od dvokrevetnih do sedmokrevetnih, u svim prostorijama je centralno grijanje, dom ima veliku blagovaonu i dnevni boravak, te tuševe i wc-e na svakom katu.
Za sportske programe, tu je igralište za odbojku, nogometno igralište, dvije boćarske staze, sanjkalište i još mnogo toga…

ŠTO ĆEMO RADITI?
Malo je mjesta da vam sve napišemo, ali u kratko: izviđačke radionice (prva pomoć, signalizacija, malo geografije, orijentacija, životinje, tragovi…), kreativne radionice (likovna, filmska, novinarska, rad neoblikovanim materijalima, viteške…), sportske igre i natjecanja, višeboj, puuuno igara na snijegu (snjažna alka, natjecanje največih snjegovića, izrada iglua, viteška bitka grudama…), večernje zabavne aktivnosti (kviz, bal pod maskama, karaoke, predstave itd… ne smijemo sve otkriti!). Tokom cijelog zimovanja članovi će polagati vještine i vještarstava (domaćin, sanjkaš, yetti, novinar, filmaš, zabavljač…) ovisno o interesima! Sve što nismo napisali ostaje iznenađenje!

KOLIKO TO SVE KOŠTA?

Za članove našeg odreda cijena zimovanja je 1200,00 kn, a za braću i sestre iznosi 1100,00 kn po članu. Prijatelji ne izviđači plaćaju 1350,00 kn.

Cijena uključuje prijevoz, smještaj, prehranu (4 obroka dnevno, od kojih su dva topla), programske troškove, izlet, osiguranje sudionika, nagrade te cjelodnevni nadzor!

Prijava i rokovi za plaćanje?
1. rata (prijava) - 400,00 kn do 10. prosinca 2017.
2. rata – 400,00 kn do 02. siječnja 2018.
3. rata – 400,00 kn do 10. siječnja 2018.

Molimo da poštujete naveden termine zbog podmirenja troškova organizacije. Za sudjelovanje na zimovanju i potpunu prijavu potrebno je ispuniti i prijavnicu. Prijavnicu ćete moći dobiti na radionici ili se javite na mail da vam ju pošaljemo (oi.plamen@gmail.com).

Uplatiti možete preko uplatnice na broj računa IBAN: HR602402006-1100651643. U polje “poziv na broj odobrenja” upišite datum rođenja Vašeg djeteta u obliku DDMMGGGG (npr. 07041996 za člana rođenog 07. 04. 1996.)

ŠTO TREBAMO PONIJETI?

S obzirom da ćemo biti u Gorskom kotru, molimo da ponesete toplu odjeću i obuću!

Ukoliko nemate neki dio opreme, javite nam na vrijeme i osigurati ćemo vam ga!

Izviđačke stvari: veliki ruksak (ne putna torba!), mali ruksak za izlet, vreća za spavanje, uniforma, marama, iskaznica (tko ima), quipos (izviđačka bilježnica), pribor za pisanje, špagica (cca 1m) topo pribor (šestar, trokut, ravnalo, olovka, gumica, bojice) baterijska svjetiljka, džepni nožić, pribor za šivanje (igla i konac)

Obuća i odjeća: tenisice ili papuče za dom, čvrste nepropusne čizme za snijeg, trenirka, pidžama, barem 2 tople veste, tople hlače (po mogućnosti ski odijelo), zimska jakna, kapa, šal, rukavice, majice dugih rukava, donje rublje (najmanje onoliko dan koliko traje zimovanje), veći broj para čarapa, kupaći kostim

Pribor za higijenu: sapun ili gel za tuširanje, šampon, ručnik za tuširanje, četkica i pasta za zube, češalj, štapići za uši

Dokumenti: osobna iskaznica (stariji od 16 godina), zdravstvena iskaznica (obavezno!)

Po želji: sanjke, mobitel, društvena igra, foto aparat, instrument

Napomena: Za izgubljene stvari ne odgovaramo, tako da savjetujemo da djeca sa sobom ne nose skupocjene stvari.

Zbog programa Vas molimo da kontaktirate se djecom u terminima od 14:00-15:00 i od 20:00-21:00h. Unaprijed hvala!

Kontakti za dodatne informacije:
Nela Bat 095 905 1703
Ana Ilić 091 547 7405

0 Responses to “Zimovanje Tuk 2019”


  1. No Comments

Leave a Reply