Monthly Archive for December, 2015

Zimovanje – promjena mjesta polaska

familyVacationStackedCarClipArt1Dragi Plamenovci! Kako bi bili čim komotniji i što prije stigli na zimovanje i započeli s ludom zabavom došlo je do promjene prijevoznog sredstva.
Putujemo autobusom i nalazimo se u nedjelju, 03.01.2016., u 09:15 na parkiralištu ispred Končara. Povratak u petak, 08.01.2016., je predviđen na isto mjesto oko 18:30 sati.

Božićna čajanka 19.12.

praznici-pozadine-za-desktop-0186-Bozicne-slikeDragi naši Plamenovci i ove godine vas pozivamo na našu tradicionalnu Božićnu čajanku. Kao i dosada očekuje vas klopica, neki fini sokić, čaga, igra i puno plesa no ove godine u ponešto drugačijem i novom ruhu. Zato nemojte propustiti ovogodišnju čajanku i našu božićnu čaroliju! Continue reading ‘Božićna čajanka 19.12.’

Betlehemsko svjetlo 13.12.

SvjetloNaš odred će i ove godine sudjelovati na ceremoniji preuzimanja Betlehemskog svjetla u Zagrebačkoj katedrali. Nalazimo se u 10:00 sati ispred M.S.Pongračevo (Opatijski trg 10), a zatim odlazimo do Zrinjevca gdje se formira kolona članova Saveza izviđača Hrvatske koja odlazi do katedrale na misu i preuzimanje svjetla. Ponesite fenjer ili lampaš kako bi svjetlo mogli odnijeti i u vaše domove. Povratak je planiran oko 13:30 sati ispred M.S. Pongračevo (Opatijski trg 10). Od opreme je potrebna uniforma i marama (tko ima) i 2 karte za ZET (ili pokaz).

Isti dan Plamen svjetlo odnosi u župu Sv. Leopold Bogdan Mandić na Voltinom i u župu Sv. Ana na Rudeš.
Za svi članovi koji dolaze u župu Sv. Leopold Bogdan Mandić mjesto sastanka je ispred župe u 17:40 sati.
Članovi koji dolaze u župu Sv. Ana mjesto sastanka je ispred župe u 18:10 sati.

Betlehemsko svjetlo nas potiče na mir i strpljenje među ljudima. U skladu s izviđačkim načelima želimo odstraniti prepreke i granice među ljudima i narodima. Osobnim primjerom se zauzimamo za miran i bezbrižan život s pripadnicima druge rase, religije, kulture i političkih ideja.

Odredski izlet na Grafičar 5.12.

 Ovaj vikend čeka nas posljednji odredski izlet u prirodu prije zimovanja. Idemo protegnuti nogice još malo na našu dragu Medvednicu, vidjeti kako to šuma živi ovih hladnih dana. Zagrijat ćemo se naravno uz čaj u planinarskom domu, igrajući neke igre, a možda i još nekako… dođi i vidi. Kada, kako i što točno, pročitajte u nastavku članka.

Continue reading ‘Odredski izlet na Grafičar 5.12.’