O patroli

Patrola “Putnici vatre” nastala je u rujnu 2009. s početkom nove školske godine. U samom početku brojali smo oko petnaestak članova uglavnom iz zagrebačke četvrti Rudeš, pa smo još bili poznati i kao “patrola s Rudeša”. Naš prvi predvodnik bio je Lovro Mrđen. Na aktivnostima koje su uslijedile pridružili su nam se još neki članovi, a drugi su nas pak napustili. Tako smo u narednih godinu dana uredili stalnu postavu od desetak aktivnih članova patrole: Dora, Mia, Tira, Dolores, Pavao, Šimun, Ivan, Nino i Damir. Super smo se zabavljali i družili tako sve do zimovanja 2011. godine kada su uslijedile promjene. Prvo smo dobili novog predvodnika – Vatroslava Klarića; a već slijedeće (2012.) godine više nije bilo ni Putnika vatre. Naime, u družini mlađih izviđača uz našu, postojala je u to vrijeme još jedna patrola “Krijes”. Zbog malog broja članova, patrola “Krijes” više nije mogla postojati pa se dio članova prebacio u našu patrolu. Između treba spomenuti Matiju i Vugija. Smislili smo novo ime i od tada smo bili patrola “FireFoxx”. Kao takvi djelovali smo sve do početka 2014. godine. Mnogi članovi su prošli kroz patrole Putnika i Firefox-a , dolazili i odlazili, no samo najhrabriji su ostali sve do danas. Početkom 2014. godine mi preostali članovi Dora, Mia, Damir, Matija i naš predvodnik Vatroslav donosimo odluku o promjeni imena patrole ponovno u “Putnici vatre”.

Dosada smo sudjelovali na zbilja brojnim izviđačkim aktivnostima: odredskim izletima, kreativnim radionicama, gradskim i nacionalnim smotrama izviđača, orijentacijskim natjecanjima ( i u sklopu ekipe družine “Oganj” postali prvi koji su u Odred izviđača “Plamen” donijeli pobjednički pehar Državnog izviđačkog višeboja, te dvije godine zaredom bili drugi u Džavnoj izviđačkoj ligi) . . . Prijavak patrole Putnika bio je predavan na svim višednevnim aktivnostima odreda od kako postoji patrola. Sudjelovali smo na Šumskoj školi SIH-a ( Dora i Damir 2013. ). Matija, Vatroslav i Damir su 2013. uredili i vodili program SIH FM-a ( nacionalnog izviđačkog radija ), bili smo na televiziji, a sudjelovali smo i na jednoj međunarodnoj aktivnosti ( Dora i Damir 2013. u Grčkoj).

Patrola ” Putnici Vatre ” (ili skraćeno samo “Putnici”) jedina je patrola u odredu koja se može pohvaliti sa svojim patrolnim obilježjem koje ponosno nosimo na lijevom ramenu naše uniforme. Na sve aktivnosti obavezno nosimo i svoju crveno-zelenu patrolnu zastavu, a prepoznati nas možete i po nekom od naših mnogobrojnih pokliča:

Dok koračam po šumi

Tražim pravi put

Pod nogama sve grmi

A oblak je ljut

Pomoći mi mogu znate

Samo PUTNICI VATRE

 

Crveno-zelene karte

Vode do Putnika vatre

  

Kroz maglu kišu i snijeg

Po cesti šumi i putu

Srca su nam vatrena

Jer smo iz Plamena

Plamtite sada svi

Jer dolazimo mi

 

Što rade istraživači ?

Istraživači su po kategorizaciji SIH-a članovi od 16-21 godinu. U tom razdoblju većina nas postaje neka vrsta izviđačkih voditelja, no to ne znači da mi nemamo svoje istraživačke aktivnosti. To su patrolni/družinski izleti, bivci, biciklijade … Sudjelujemo na orijentacijskim natjecanjima pod imenom Napalm. Sudjelujemo i organiziramo aktivnosti na kojima bolje upoznajemo izviđače iz drugih odreda, ali i iz drugih zemalja. Aktivni smo članovi ZIK-a (Zagrebačkog izviđačkog kluba). Ponekad zaigramo scoutball na “tajnom mjestu za scoutball”. Na svoje patrolne izlete se trudimo odlaziti zajedno s drugim istraživačkim patrolama (“patrolama prijateljicama”).

Od sljedećeg ljeta započet ćemo i s nekim aktivnostima koje si nismo mogli priuštiti kao mlađi izviđači, na primjer: turneja po izviđačkim kampovima  po Hrvatskoj, patrolni odlazak na more ili pak neka zahtjevnija planinarska ruta . . . tko zna što će nam još pasti na pamet.

Aktivnosti

Pratite naše aktivnosti na Facebooku preko #ufalsam i naše facebook stranice facebook.com/napalmpam .

Članovi

Želiš li i ti postati istraživač, slobodno kontaktiraj nekoga od nas (ili nas potraži na školskim hodnicima) i pridruži nam se. Mi smo otvoreni za sve !

Dora Dunković  – Prirodoslovno-matematički fakultet – 098 1328507

Mia Čop – Prirodoslovna škola Vladimira Preloga – 099 5073119

Damir Ćuk – XV. gimnazija – 099 757 9869

Vatroslav Klarić – Fakultet strojarstva i brodogradnje – 091 8978846 (naš jednom/zauvijek predvodnik)

:)DSC01655

Predvodnici s laureatimaVeternica u bliziniPobjeda!p7220511u-zaru-borbe