Monthly Archive for April, 2007

Brđanski izlet – (prva i) zadnja obavijest!

skloniste
Ovako izgleda po zimi, a kakva je u proljeće – saznat ćemo u subotu!
Continue reading ‘Brđanski izlet – (prva i) zadnja obavijest!’

Dan planeta Zemlje

Članovi našeg Odreda i ove su godine obilježili ovaj međunarodno priznati dan na koji bi se svatko od nas trebao zapitati radi li dovoljno na očuvanju našeg jedinog doma, u pravom smislu te riječi.

Continue reading ‘Dan planeta Zemlje’

Kako je zapravo bilo u Vodicama…

Slikeeeeeeee….. za sada ovdje, kasnije u galeriji.

Continue reading ‘Kako je zapravo bilo u Vodicama…’

100 godina izviđača, klapa druga

Za sve interesente, SIH-ove stranice posvećene obilježavanju 100 godina postojanja izviđačkog pokreta u svijetu, nalaze se na adresi http://100.sih.hr/index.asp. Ajmo, klik-klik, nebudi ljen!

Plamen u Vodicama

Peto po redu odredsko proljetovanje (za one koji ne znaju: Grebengrad 03, Japetić 04, Betlehem 05, Gorščica 06) više je nalikovalo na logor. Naime, zbog divnog vremena koje nas je pratilo od početka do kraja, planinarski dom koristili smo samo kao spavaonicu.

Za one koji vole formalno – ukupno 24 plamenovca i 12 gostiju iz O.I. “Jelen” proveli su dane od utorka, 10.04. do petka, 13.04. u planinarskom domu “Vodice” iznad mjesta Sošice na Žumberku.
Continue reading ‘Plamen u Vodicama’

Ganz novi odredski forum :o)

Veee! Ausgezeichnet! Od malopre je naša nova ponos i dika zaživjela i izvan hladnog “Maintenance” moda u kojem je čamila čitavo ovo vrijeme dok su joj zakulisne Sile radile o glavi. To je prvi konkretni rezultat nove strategije Uprave, kodnog imena “Informacije Narodu”. Ako ste slučajno zamijetili bit će tu još noviteta…

Ovim putem pozivam sve članove, njihove roditelje (da da, i na vas smo mislili), širu i dalju rodbinu, susjede, lokalne trgovce i druge interesente, kao i naše drage prijatelje-izviđače iz drugih udruga diljem ljepe naše proeuropske domovine — regajte se na forumu i bacite oko tu i tamo — bit će za svakoga ponešto!

Moja veličina sad ide na zasluženi počinak, definitivno ću sanjati i to ne samo u bojama već i u PHP-u, a u spomenuti ću san utonuti naivno nadajući se da će me ujutro dočekati srušeni server (od vaše silne aktivnosti naravno) i bezbroj vapaja za pomoć u obliku e-mailova i SMS poruka.

Plamtjeli!

Doživjeti stotu…

Za one koji još ne znaju, ove godine obilježavamo točno 100 godina od prvog izviđačkog logorovanja na otoku Brownsea. Svi izviđači svijeta, njih već oko 30 milijuna, sudjeluju u obilježavanju velikog jubileja.

100godina

Savez izviđača Hrvatske kroz mnoge će aktivnosti obilježiti stogodišnjicu, a ovom prilikom donosimo vam amblem obljetnice s motom koji u jednoj rečenici sažima svih 100 godina pokreta: Jedan svijet – jedno obećanje.

A ako kliknete na 100godina, u svoje računalo skinut ćete .zip datoteku sa amblemom stogodišnjice u raznim veličinama, pa si vi birajte.

Do iduće stogodišnjice…