Archive for the 'Cyber' Category

13. JOTI, 17. i 18.10.2009.

The World Scout Jamboree on the Internet (JOTI) je međunarodni izviđački susret na Internetu koji se održava svake godine. To je službena akcija Svjetske izviđačke organizacije (WOSM – World Organization of Scout Movement). Ove godine organizira se 13. put.
Continue reading ’13. JOTI, 17. i 18.10.2009.’

Uvažite isprike

Zbog duga 24 sata (svaka sličnost sa stanovitom kućom slučajna!) downtime-a tijekom velike seobe na novi server. Ne ponovilo se! ;o)

vvv (vaš wurst)

JOTI-druženje izviđača cijelog svijeta preko interneta!

JOTI
ovdje sve piše…
PRIKLJUČITE SE!!!

Slika govori tisuću riječi

Bez grandioznog uvoda, in medias res (ajme što me ušusao taj latinski u zadnje vrijeme hehe): upogonjena je nova odredska foto galerija, na vaše i naše zadovoljstvo. Zahvaljujem se Dampasu iz Odreda izviđača “Plavi pingvin”, koji je ujedno i admin SIZ-ovih stranica na kojima je naša galerija hostana, bez čije pomoći ona ne bi bila ovako kewl i fensi. Očekujte postepeni rast broja slika, a u međuvremenu neizostavno — plamtjeli!

Ignorantia juris non excusat

Za slučaj da vam je promaklo, zadnjih tjedana radno aktivna populacija Odreda ulaže velike napore kako bi od ovog (do sada uglavnom zapuštenog) kutka Interneta stvorila ugodno ali prije svega i korisno mjesto okupljanja putnika-namjernika. Zadnji rezultat tog dugoročnog projekta je virtualno dostupan od danas, a radi se o Statutu — temeljnom aktu svake udruge pa tako i naše. Naravno to je samo mali djelić, sitna stavka našeg dugačkog popisa zadataka i ciljeva, no da ne biste slučajno živjeli u zabludi što se tiče količine napora uloženog u ostvarenje ove ideje, dotični dokument je do sada postojao isključivo u papirnatom obliku :)

Ganz novi odredski forum :o)

Veee! Ausgezeichnet! Od malopre je naša nova ponos i dika zaživjela i izvan hladnog “Maintenance” moda u kojem je čamila čitavo ovo vrijeme dok su joj zakulisne Sile radile o glavi. To je prvi konkretni rezultat nove strategije Uprave, kodnog imena “Informacije Narodu”. Ako ste slučajno zamijetili bit će tu još noviteta…

Ovim putem pozivam sve članove, njihove roditelje (da da, i na vas smo mislili), širu i dalju rodbinu, susjede, lokalne trgovce i druge interesente, kao i naše drage prijatelje-izviđače iz drugih udruga diljem ljepe naše proeuropske domovine — regajte se na forumu i bacite oko tu i tamo — bit će za svakoga ponešto!

Moja veličina sad ide na zasluženi počinak, definitivno ću sanjati i to ne samo u bojama već i u PHP-u, a u spomenuti ću san utonuti naivno nadajući se da će me ujutro dočekati srušeni server (od vaše silne aktivnosti naravno) i bezbroj vapaja za pomoć u obliku e-mailova i SMS poruka.

Plamtjeli!

Novitet na stranicama!

Kliknite na iznenađenje!

Još je u probnoj fazi, pa se unaprijed ispričavam za eventualne greške…