Author Archive for Bobo

Kako smo se proveli na roditeljskom izletu

U subotu (13.6.) smo nakon više godina pauze ponovo organizirali izlet s roditeljima. Odredište je bilo planinarski dom “Ivica Sudnik” na Velikom Dolu u Samoborskom gorju. Automobilska kolona koja je krenula s Končara (nije baš bila kao svadbena, ali nije ni daleko) gotovo je cijelim putem držala svoju “konzistentnost” :-) te na kraju uz minimalne gubitke stigla na cilj.
Continue reading ‘Kako smo se proveli na roditeljskom izletu’

Popunjeni kapaciteti za proljetovanje “Gorščica”, ali…

… uvijek postoji onaj “ali” :-)

U mogućnosti smo primiti još par prijava te molimo sve zainteresirane roditelje da se prije uplate obavezno jave vođi proljetovanja Neli Bat (095.9051.703) da provjere ima li još raspoloživih mjesta. Sve prijave i uplate pristigle s danom 12.3. su evidentirane.

Plamenovci stigli u Gomirje!

Svako proljetovanje prate razno razne priče o dogodovštinama koje su se događale. Mi smo prvu takvu priču imali već na polasku! Razmišljali smo kako ćemo se napokon riješiti roditelja na pet dana, ali oni su svim silama htjeli s nama. Do te mjere da nisu htjeli izaći iz vlaka, pa smo ih jedva iskrcali na prvoj stanici, u popularnom Remetincu. I tako je napokon krenula naša avantura!

Cijelo Gomirje nas je vidjelo i čulo dok smo hitali iz vlaka prema domu. U domu su nas dočekali Gogo, Bobo i Tea koji su već pripremali ručak. Proslavili smo i Jakovljev deveti rođendan uz prefinu tortu mame Josipe. Dobro smo upoznali i dom i okolicu, a navečer se zabavili uz pjesme, igre i skečeve.

Drugi dan smo gotovo vijeli proveli vani. Jutarnji termin posvetili smo skupljanju drva, izradi vatre i pripremi čaja. Popodne su se poletarci zabavljali uz izradu maketa, dok su izviđači u okolici vježbali izradu skice terena.

Bilo je par suza za roditeljima, ali smo ih uspjeli spriječiti zabavnim aktivnostima. Do slijedećeg javljanja puno vas pozdravlja ekipa iz kuhinje (kuharica Tea i pomagači Gogo i Bobo). Fotke pogledajte na Facebook profilu!

Logorski bivak na Litoriću

Prije nego stignu poletarci, zaputili smo se u pravu “goransku” avanturu, preko Lukovdola prema šumarskoj kući Litorić. Tamo su mlađi izviđači sami podizali zaklone od šatorskih krila i kuhali večeru na vatri. Svjedoci tvrde da je bilo jestivo :-) Nakon prehodanih 20ak km u dva dana, pred nama je dan odmora i kupanja na logoru. Od upoznavanja okolice, čekaju nas još izlet na Kamačnik i orijentacijsko natjecanje. Kao i uvijek, i fotke su tu… Continue reading ‘Logorski bivak na Litoriću’

Kup-kup-Kupa!

Brzo javljanje s drugog dana logora – svi smo stigli, smjestili se, prošli uzbudljiv poligon dobrodošlice, prespavali prvu noc i naravno – okupali se u Kupi. Posjetili su nas i slovenski izviđači koji su sa svog logora u Radencima krenuli na rafting (Rod Črno jezero). Domaćini sa Severina su odlični, brinu se da nam ništa ne nedostaje. Ispred nas je jos dolazak poletaraca, dvodnevni bivak, kao i mnoge druge avanture i tone zabave. Javimo se još, a do tada uživajte u ovih par fotki…
Continue reading ‘Kup-kup-Kupa!’

1-2, 1-2, ovdje Petrov vrh, da li se čujemo?

Zimovanje „Petrov vrh 2013.“ je u punom jeku…

Continue reading ’1-2, 1-2, ovdje Petrov vrh, da li se čujemo?’

Logorski život u Mrzloj Vodici

Prošli smo već više od polovice logora. Što ima novoga od zadnji put? Prvo, bili smo na dvodnevnom izletu na Risnjak, s noćenjem u planinarskom domu. Nažalost, zbog vremenskih uvjeta koji su vladali na 1500 m (vrlo jak vjetar), na vrhu su bili samo istraživači. Drugo, stigli su nam poletarci, tako da nas je na logoru sada točno 40. Krug poletaraca, koji broji 3 šatora, već je podignut i uređuje se. I treće, održali smo logorsko orijentacijsko natjecanje. U jutarnjem terminu imali smo „šetnju“ od 10ak kilometara, dok smo popodne odmjeravali snage u tradicionalnim izviđačkim vještinama – dizanju šatora, vezanju čvorova, paljenju vatre, signalizaciji zastavicama i piljenju oblica. Ispred nas je još i izlet u Lokve, vožnja na splavi po Omladinskom jezeru i nekoliko nezaboravnih šumskih dana. I naravno, ne zaboravite pogledati slike!
Continue reading ‘Logorski život u Mrzloj Vodici’

Plamenovci na logoru „Mrzla Vodica“

Već desetu godinu zaredom, sredinom 7. mjeseca zamjenjujemo komfor domova ili vikendica na moru sa ugodom i mirom šume. Da, radi se o logorovanju, najznačajnijoj i svakako „najizviđačkojoj“ aktivnosti u godini.

Ove godine logorujemo zajedno s prijateljima iz OI „Jelen“ iz Zagreba, u blizini mjesta Mrzla Vodica, kraj Omladinskog jezera (Gorski Kotar u svojem najboljem izdanju). Domaćini iz Mrzle Vodice i Lokvi pomogli su nam da sve pripreme odradimo uspješno i na vrijeme. Za sada nas je na terenu nešto više od 30, a u ponedjeljak stižu i poletarci te smo u punom sastavu (40).

U nedjelju krećemo na dvodnevni izlet na Risnjak (s noćenjem u planinarskom domu), što ćete imati prilike vidjeti i na slikama. Za kraj, spomenimo i to da nam je dnevni maksimum temperature za sada (prvih tjedan dana) bio 26 stupnjeva. A sada, uživajte u prvoj turi slika!

Continue reading ‘Plamenovci na logoru „Mrzla Vodica“’