Monthly Archive for July, 2012

Idemo u kino

Danas se prepuni dojmova vratismo s logorovanja, a da bi se još družili i zabavili sutra idemo na tradicionalni odlazak u kino. Nalazimo se u 16.45h ispred Cinestara Branimirova (južni ulaz). Dakako da možete pozvati braću, prijatelje ili čak bolje polovice. Do tada: PLAMTJELI!!!

Logorski život u Mrzloj Vodici

Prošli smo već više od polovice logora. Što ima novoga od zadnji put? Prvo, bili smo na dvodnevnom izletu na Risnjak, s noćenjem u planinarskom domu. Nažalost, zbog vremenskih uvjeta koji su vladali na 1500 m (vrlo jak vjetar), na vrhu su bili samo istraživači. Drugo, stigli su nam poletarci, tako da nas je na logoru sada točno 40. Krug poletaraca, koji broji 3 šatora, već je podignut i uređuje se. I treće, održali smo logorsko orijentacijsko natjecanje. U jutarnjem terminu imali smo „šetnju“ od 10ak kilometara, dok smo popodne odmjeravali snage u tradicionalnim izviđačkim vještinama – dizanju šatora, vezanju čvorova, paljenju vatre, signalizaciji zastavicama i piljenju oblica. Ispred nas je još i izlet u Lokve, vožnja na splavi po Omladinskom jezeru i nekoliko nezaboravnih šumskih dana. I naravno, ne zaboravite pogledati slike!
Continue reading ‘Logorski život u Mrzloj Vodici’

Plamenovci na logoru „Mrzla Vodica“

Već desetu godinu zaredom, sredinom 7. mjeseca zamjenjujemo komfor domova ili vikendica na moru sa ugodom i mirom šume. Da, radi se o logorovanju, najznačajnijoj i svakako „najizviđačkojoj“ aktivnosti u godini.

Ove godine logorujemo zajedno s prijateljima iz OI „Jelen“ iz Zagreba, u blizini mjesta Mrzla Vodica, kraj Omladinskog jezera (Gorski Kotar u svojem najboljem izdanju). Domaćini iz Mrzle Vodice i Lokvi pomogli su nam da sve pripreme odradimo uspješno i na vrijeme. Za sada nas je na terenu nešto više od 30, a u ponedjeljak stižu i poletarci te smo u punom sastavu (40).

U nedjelju krećemo na dvodnevni izlet na Risnjak (s noćenjem u planinarskom domu), što ćete imati prilike vidjeti i na slikama. Za kraj, spomenimo i to da nam je dnevni maksimum temperature za sada (prvih tjedan dana) bio 26 stupnjeva. A sada, uživajte u prvoj turi slika!

Continue reading ‘Plamenovci na logoru „Mrzla Vodica“’

INFO 2: Pakiranje opreme

Dragi Plamenovci, molimo Vas da pažljivo čitate popis opreme i da sve spakirate za logor. Još jednom posebno naglašavamo važnost kape i kreme za sunčanje zbog vrućih dana te toplih majica (vesta) i dugih hlača zbog prohladnih noći. Vidimo se u ponedjeljak, do tada plamtjeli!
Kontakti za pitanja:
Vođa logorovanja: Nela Bat, 095-9051-703 i 091-5314-800
Stariješina logorovanja: Goran Sulejmanović, 098-1706-028

INFO: Logor se bliži!

Brojim sate i minute Mrzla vodice kad ću doći u te’? Vjerujem da se većina vas, dragi Plamenovci osjeća tako u iščekivanju logorovanja u Gorskom kotaru. Dok u vrućem Zagrebu razmišljate o pustolovinama koje vas čekaju na logoru ili ste možda već na moru mi imamo nekoliko informacija za vas, a možete ih pročitati ih u nastavku članka. Continue reading ‘INFO: Logor se bliži!’