Monthly Archive for December, 2012

Betlehemsko nosimo na Voltino

Dragi Plamenovci, donijeli smo Betlehemsko svjetlo iz Katedrale u odredske prostorije. Sutra (09.12.) nosimo svjetlo u župu Sv. Leopold Bogdan Mandić na Voltinom. Tamo će svi koji nisu imali prilike doći u Katedralu. Nalazimo se u 17.10h ispred M.S. Pongračevog ili možete doći ispred Crkve na Voltinom u 17.30h (molimo da javite predvodniku gdje dolazite). Vidimo se sutra. Plamtjeli!

Što je Betlehemsko svjetlo?

Na Božićnu večer 1986. na austrijskoj televiziji, u emisiji “Licht uns Dunkel” (Svjetlo u mraku) u kojoj ljudi pomažu jedni drugima, jedna je gledateljica odlučila, kao zahvalu, darovateljima pokloniti svjetiljke umjesto poklona. Tako se razvila divna ideja koja je prihvaćena u mnogim zemljama Europe: ideja Betlehemskog svjetla mira. Continue reading ‘Što je Betlehemsko svjetlo?’

Betlehemsko svjetlo, 8.12. i 9.12.

Betlehemsko svjetlo mira i ove godine dolazi u Hrvatsku! Naš odred će i ovaj put, zajedno sa ostalim članovima Saveza izviđača Hrvatske, sudjelovati u preuzimanju svjetla u Zagrebačkoj katedrali. Nalazimo se u subotu, 08.12., u 9:45h ispred MS Pongračevo (Opatijski trg 10) zatim dolazimo ispred Zagrebačke katedrale, gdje će se održati misa i preuzimanje svjetla.
Continue reading ‘Betlehemsko svjetlo, 8.12. i 9.12.’