Zagrebačko orijentacijsko natjecanje (ZON) 11.-13.3.

p7270043Tko god da je nekada zavirio u naše odredske prostorije, mogao je pomisliti da je ušao u malu radionicu zlatnih pehara… ali mi pehare ne proizvodimo, mi ih osvajamo, i to baš na ovakvim natjecanjima kao što je i ZON 11.-13.3.2016. Istraživači i brđani već su skupili dvije ekipe za stariju kategoriju, mlađi izviđači – na vam je red! Pročitajte u nastavku više detalja i prijavite se!

Polazak i povratak

Okupljanje za natjecanje biti će u petak 11.3. u večernjim satima (sigurno ne prije 18:00) ispred M.Z.Pongračevo. Vraćamo se u nedjelju 13.3. na isto mjesto u popodnevnim satima – o točnim vremenima ćete biti pravovremeno obaviješteni. Smještaj sudionika natjecanja organiziran je OŠ A. Mihanović u Dupcu. Do Dupca idemo tramvajem.

Općenito o natjecanju i kako to izgleda

Noćenje je predviđeno u školskoj sportskoj dvorani. Tamo ćemo imati sve obroke od večere u petak do ručka u nedjelju Što se točno na natjecanju radi? Brzinsko vezanje čvorova, podizanje šatora, pokazivanje znanja iz topografije – samo su neke od disciplina na izviđačkim natjecanjima. Najzanimljivi dio je naravno orijentacijski kros! Naša starija patrola (Zmajev žar) već sve o tome zna, dok će naša nova patrola (radno ime Jatrola) do tada sve fino naučiti i biti spremna za svoje prvo izviđačko natjecanje. Na natjecanje dolaze i drugi odredi iz Zagreba i ostatka Hrvatske, pa je ovo super prilika za sklopiti nova prijateljstva, ljubavi…

Kontakt

Da bi naši članovi mogli neometano sudjelovati na svim disciplinama, zamolili bi vas da svoje dijete kontaktirate u sljedećim terminima: u subotu ujutro 7:30 – 8:30 popodne 14:00 – 15:00 te u nedjelju ujutro 7:30 – 8:30. Po dolasku, te prije povratka će se javiti porukom ili će vam je voditelji poslati. Međutim, u bilo kojem trenutku možete dobiti Damira na 099 757 9869 ili Nelu na 095 905 1703 i pitati/reći ukoliko imate potrebu.

Suglasnost

ZA RODITELJE – Za sudjelovanje na natjecanju, potrebno je isprintati i ispuniti suglasnost  koju će dijete uzeti sa sobom na polazak. Također možete suglasnost sami ispuniti na polasku (mi ćemo ih isprintati) ukoliko ćete dijete doći ispratiti. Bez suglasnosti, vaše dijete ne može sudjelovati na natjecanju.

Cijena

Za sudjelovanje na natjecanju, do srijede 2.3. potrebno je: 1)javiti svom predvodniku telefonom 2)uplatiti 50,00 kn na odredski žiro račun (HR602402006-1100651643). U polje “poziv na broj odobrenja” upišite datum rođenja Vašeg djeteta u obliku DDMMGGGG (npr. 07041996 za člana rođenog 07. 04. 1996.). U “opis plaćanja” navedite “Natjecanje ZON”. Molimo da poštujete navedeni termin zbog podmirenja troškova organizatoru.

Oprema

Na natjecanje treba ponesti razne stvari, ali ne treba pretjerati, s obzirom da se radi o 2 dana. Također preporučamo da ostavite 1/4 mjesta u ruksaku prazno kako bi svatko mogao preuzeti dio kolektivne opreme koja nam je potrebna za natjecanje. Popis opreme:

- veliki ruksak, vreća za spavanje, karimat (ukoliko nemate nešto od ovog, javite se svom predvodniku i osigurat će vam se)

- 2 tramvajske karte ili pokaz

- gojzerice, čiste tenisice za po školi

- čvrste hlače i trenirka za presvući

- 2-3 majice dugih/kratkih rukava

- jakna ili topla vesta te kabanica (bez obzira na prognozu, potrebno je za natjecanje)

- 3 para čarapa i 3 komada donjeg rublja

- četkica i pasta za zube

- zdravstvena iskaznica i suglasnost (!)

- tko ima: izviđačka iskaznica, uniforma, marama, lampica, nožić

- quipos, pribor za pisanje, topo pribor (2 trokuta i šestar)

- boca za vodu

Koga zanima, na linku pročitajte na kojim smo sve natjecanjima žarili i plamtjeli do sada: http://www.oi-plamen.hr/?page_id=8

 

0 Responses to “Zagrebačko orijentacijsko natjecanje (ZON) 11.-13.3.”


  1. No Comments

Leave a Reply