Izlet “Treća sreća” 15.-16.4., Duga Resa

kul-na-kvadrat-2
Nadamo se da ste se proveli lijepo za Uskrs, da ste se uspjeli odmoriti i da ste spremni za nove Plamenove avanture jer mi svakako jesmo!

Nakon prevrtljive i neizvjesne dosadašnje sudbine izleta, sa zadovoljstvom predstavljamo dugoočekivani odredski dvodnevni izlet!

A sada slijedi najava za najizviđačkiji izlet otkad je internet postao dostupan na mobitelima :D


U planu je bio laganini izlet uz kućni komfor, prijevoz busom do samog odredišta itd, ali smo ostali bez planinarskog doma planiranog za izlet (gazda javio naknadno da ipak za ovaj vikend dom nije slobodan, jeeej :/) pa smo našli drugo mjesto u zadnji čas (#nemavišeodgode), samo što je ova lokacija ‘extra wild’ u odnosu na prvu tako da se pripremite na izlet van komfor zone, pravi izviđački old school izlet :)

Prije nego što se prijavite za izlet, dobro sve pročitajte, možda izlet nije za svakoga :)

Robinzonski/old school izviđački izlet

Prvo pravilo: NEMA MOBITELA
Da, dobro ste pročitali, mobiteli ostaju doma! Nekima će zvučati drastično, ali ovo je savršena prilika da djeca budu slobodna od mobitela na više od 24h, što je rijetko :)
Za slučaj nedajbože-hitnih situacija, tu su mobiteli voditelja, a za sve ostalo, vjerujte nam, snaći će se i bez mobitela ;)
Komunikacija će ići preko voditelja u whatsapp grupi na način da ćemo poslati grupnu poruku da smo stigli, jednu prije spavanja, jednu ujutro da znate da smo preživjeli noć i jednu kad uđemo u vlak. Komunikacija direktna između roditelja i djece će ići samo u situacijama u kojima je to nužno prema procjeni vođe izleta.

Drugo pravilo: MANJE JE VIŠE

a) oprema
S obzirom da hodamo do odredišta, bitno je da svatko može nositi svoj ruksak i zato se nosi minimalan broj stvari – dobro obratite pozornost na popis opreme.
b)higijena
očekujte male zmazane smrdljivce natrag :) Od higijene na izletu bit će samo pranje ruku i zubi.

Treće pravilo: NEMA OPREME, NEMA IZLETA

Na polasku će biti pregled osobne opreme te ukoliko netko neće imati nešto s popisa opreme ili će biti neispravno (npr.baterijska lampa), iz sigurnosnih razloga nećemo biti u mogućnosti povesti dijete na izlet te ne možemo garantirati povrat novaca. Isto tako, zadržavamo pravo izvaditi neki dio iz ruksaka i ne uzeti ga ukoliko je nepotreban za izlet.
Prođite popis par puta, ukoliko imate pitanja ili vam nešto fali javite se da vidimo možemo li pomoći

Četvrto pravilo: PIJEŠ ŠTO NOSIŠ
Na odredištu postoji tehnička voda koja se koristi za kuhanje i pranje zubi i ruku, ali nema pitke vode iz pipe koja teče u potocima (na koju smo svi navikli u Hrvatskoj i uzimamo zdravo za gotovo). Svatko će nositi svoju vodu i učiti kako ju racionalno trošiti. Za više info bacite oko na popis opreme.

Peto pravilo: BUDI PRIPRAVAN!
Kao što kaže naš izviđački moto, moramo biti spremni na sve. Možda ćemo se smočiti, možda će nam biti teško, možda neće sve ići po planu, možda ćemo biti u istoj majici i gaćama dan i pol, možda ćemo piti manje vode nego što bi inače, možda ćemo pustiti svu suvišnu kontrolu i samo biti prisutni u trenutku što god nam on donese. Možda ćemo se vratiti malo iskusniji i odrasliji s ovog izleta i možda će nam ovo biti jedna od onih avantura koje ćemo zajedno preživjeti i prepričavati tijekom cijelog života. A možda, možda su u šumi…
:)

Ok, sad kad smo neke prepali, a neke nabrijali, slijede ostale info :)

Gdje i kada idemo?
Spavamo u planinarskoj kući “Mladen Polović” koju drži planinarsko društvo “Vinica”, a nalazi se iznad Duge Rese koja je smještena na Mrežnici, malo dalje od Karlovca. Do Duge Rese idemo vlakom, a onda imamo nekih sat i pol laganog planinarenja do odredišta.

Nalazimo se u subotu 15.4. kod Stare lokomotive na Glavnom kolodvoru u 11:15h, a povratak je na isto mjesto u nedjelju 16.4. oko 16:25h.

Prijave i cijena
Cijena ovog izleta iznosi 27e što uključuje: dvodnevni izviđački program, prijevoz, smještaj, 4 obroka (počevši od večere u sub), programske materijale, cjelodnevni nadzor nad djecom.

Taksu uplaćujete na račun odreda na IBAN: HR602402006-1100651643, pod opis plaćanja ide: ‘ime prezime djeteta -izlet’

Za prijavu je potrebno izjasniti se u anketi u whatsapp grupi te izvršiti uplatu do 13.4.
Ukoliko je nekom frka oko datuma, kao i uvijek, slobodno nam se javite za dogovor.

Broj mjesta je ograničen na 20 sudionika.

NAPOMENA: Oni koji imaju aktivnu (obnovili su je u ovoj školskoj godini) HŽ pametnu karticu, ukoliko žele, mogu si sami ići podići kartu za vlak i u tom slučaju za njih je izlet 22e. Oni koji žele ovu opciju, prije kupnje karte i uplate na odredski račun, OBAVEZNO NEK SE JAVE Neli privatno radi detalja i evidencije.

Što trebamo ponijeti?

Na sebi:
-čvrste nepropusne gojzerice
-zimska jakna kapa šal rukavice (po potrebi,ovisno o vremenu)
-radna marama (tko ima)
-topla trenirka (donji dio)
-odredski hoodie (tko ima,tko ne bilo koja topla majica dugih rukava)

U ruksaku koji ide na leđa:
NAPOMENA: sve stvari u ruksaku pakirati u nepropusne vrećice za slučaj da nas uhvati kiša da se sve ne smoči
-kabanica (na vrhu ruksaka)
-boce s vodom (preporuka plastične boce zbog težine, od 1 do 2l, ovisno koliko dijete može nositi, manji kikači do 1l, veći više od 1l)
-vreća za spavanje
-tenisice ili tople papuče za dom
-pidžama
-ručak za subotu (preporuka sendviči)
-quipos (izviđačka bilježnica) + kemijska olovka
-baterijska svjetiljka
-džepni nožić (tko ima)
-četkica i pasta za zube
-rezervan par čarapa, gaće, 1 majica kratkih rukava
-zdravstvena iskaznica

Ukoliko nemate ruksak ili vreću za spavanje, javite nam se na vrijeme i nastojat ćemo vam osigurati.

Napomena:
- Za izgubljene stvari ne odgovaramo
- Bitno je da djeca ne krenu gladna na izlet i da imaju sa sobom spakirano nešto za ručak (preporuka sendviče) jer prvi obrok na izletu je tek večera
- sedmaši i osmaši neka nose velike ruksake kao za logor, neki će pomoći nositi dio kolektivne opreme koju će dobiti na polasku
- s obzirom da se hoda s ruksacima do odredišta, ukoliko je dijete nedavno bilo bolesno (još se nije skroz oporavilo) i/ili nikako ne podnosi fizički napor preporučujemo da preskoči ovaj izlet zbog vlastite, ali i sigurnosti grupe, ukoliko niste sigurni sami procijeniti, slobodno se javite Neli – vođi izleta.

Veselimo se!

0 Responses to “Izlet “Treća sreća” 15.-16.4., Duga Resa”


  1. No Comments

Leave a Reply