Monthly Archive for April, 2011

Do Kamačnika i natrag…

Treći dan proljetovanja prošao je u orijentacijskoj šetnji do kanjona Kamačnik i natrag. Sudionici, podijeljeni u mješane grupe, pod budnim i sigurnim vodstvom starijih voditelja, savladavali su kružni orijentacijski kros, sastavljen od 5 kontrolnih stanica.

Cilj krosa bio je savladavanje vještine orijentacije te upoznavanje s bjelogoričnim drvećem, kojeg je po stazi bilo zaista u izobilju i to svih vrsti. Čak nas je i vrijeme poslužilo (nije bilo sunčano, naravno, ali nije niti padala kiša).

Svi sudionici uspješno su prošli stazu, nakon koje smo uživali u večernjem programu, opuštajući se uz filmsku večer i nezaobilazne kokice. Kao i uvijek, više možete vidjeti na slikama.

Primite puno friških gorskih pozdrava iz Gomirja! Vidimo se za koji dan!

Continue reading ‘Do Kamačnika i natrag…’

Gomirje, stigosmo!

Pogledajte slike s našeg prvog dana proljetovanja u Gomirju. Vrijeme nas baš ne služi najbolje, ali, kako se može vidjeti na slikama, i unutra može biti vrhunska zabava! U nadi da će nam uskoro stići sunce, pozdravljamo vas iz Gomirja!

Jer kraj moga ramena su izviđači Plamena!

Continue reading ‘Gomirje, stigosmo!’

VAŽNO: Mjesto i vrijeme polaska na proljetovanje

Još samo tjedan dana i idemo na našu dugo očekivanu aktivnost – PROLJETOVANJE!! Nadamo se da ste uzbuđeni kao i mi jer vas zaista čeka mnogo iznenađenja, novih igara i pjesama te stjecanje novog izviđačkog znanja. Putujemo vlakom, a vrijeme i mjesto polaska su…
Continue reading ‘VAŽNO: Mjesto i vrijeme polaska na proljetovanje’

VAŽNO: Promjena plana za scoutball

Zbog premalog odaziva na scoutball, aktivnost je otkazana te se u zamjenju za tu aktivnost radi edukativno-zabavni program (scoutball, šator, signa, čvorovi i još mnogo toga) za izviđače.
Continue reading ‘VAŽNO: Promjena plana za scoutball’

Plamičkov turnir 16.4.

Dragi članovi, došlo nam je proljeće i vrijeme je da održimo još jednu akciju po ovako lijepom vremenu. Pitate se o čemu jer riječ? Već drugu godinu za redom patrola ”Zeleni plamičak” vas poziva na turnire u scoutballu, otimanju marama te baseballu koji će se održati na jarunu.

Continue reading ‘Plamičkov turnir 16.4.’

Kup Svetog Duje- Split 6.-8.SVIBNJA 2011.

Drugo natjecanje za mlađu kategoriju ove godine nas odvodi na prekrasnu obalu našega mora u Split! Natjecanje se održava od 6. do 8.5.2011. Discipline na natjecanju su za mlađu kategoriju (šator, semafor, čvorovi, ks na karti, prelazak staze te rješavanje testova).

Continue reading ‘Kup Svetog Duje- Split 6.-8.SVIBNJA 2011.’