Foto izvještaj – Mačevanje 2.dio 27.01. + podsjetnik

Fencing FoilsProšao je i drugi dio naše mačevalačke avanture! U nedjelju, 27.1., opet smo se zaputili prema Velesajmu, točnije, prema prostorijima mačevalačkog kluba ”Inter”, gdje su nas spremno dočekali treneri kluba.

Kao što ste mogli ovdje pročitati, dan prije smo se tek ‘ufuravali’. Treneri su nam objasnili o kakvom se sportu radi, učili smo pravilan stav, navikavali se na osjećaj mača u ruci, sve ono što je bilo potrebno da budemo spremni za ono što je uslijedilo u nedjelju! Došlo je vrijeme da se ozbiljno primimo mačeva.

Naučili smo da postoje tri vrste mača: mač(na slici pod A), sablja(pod B) i floret (pod C). Mi smo za borbu koristili floret. Prije nego što smo počeli s mačevanjem, opremili smo se svime potrebnim – zaštitnim prslukom od kevlara, rukavicama, maskom i, naravno, floretom. I tad je počela prava stvar. Kako je to izgledalo, možete vidjeti dole na slikama (posjetite našu Facebook stranicu da vidite cijeli album).
Bilo nam je super, još jedno iskustvo, naučili smo nešto o ovom zanimljivom sportu i, što je najvažnije, okušali se sami u njemu :)

Pohvala svima koji su sudjelovali i jedno VELIKO HVALA našim trenerima, Marinu i Filipu koji su nam pokazali čari ovog sporta.

I još jedan mali podsjetnik, ovaj četvrtak 31.1. imamo odredski sastanak u mjesnoj samoupravi ‘Ante Starčević’, od 19:00 do 20:30 sati.

Nadamo se da se vidimo u što većem broju!

Do iduće avanture, plamtjeli!

mobitel: 098 935 77 95 (Igor Kabić – načelnik), 098 1706 028 (Goran Sulejmanović – predsjednik)
web: http://www.oi-plamen.hr/
facebook: https://www.facebook.com/oi.plamen
youtube: https://www.youtube.com/user/Plamen2948
mail: oi.plamen@gmail.com

0 Responses to “Foto izvještaj – Mačevanje 2.dio 27.01. + podsjetnik”


  1. No Comments

Leave a Reply