Archive for the 'e-Ljetopis' Category

Plamenovci stigli u Gomirje!

Svako proljetovanje prate razno razne priče o dogodovštinama koje su se događale. Mi smo prvu takvu priču imali već na polasku! Razmišljali smo kako ćemo se napokon riješiti roditelja na pet dana, ali oni su svim silama htjeli s nama. Do te mjere da nisu htjeli izaći iz vlaka, pa smo ih jedva iskrcali na prvoj stanici, u popularnom Remetincu. I tako je napokon krenula naša avantura!

Cijelo Gomirje nas je vidjelo i čulo dok smo hitali iz vlaka prema domu. U domu su nas dočekali Gogo, Bobo i Tea koji su već pripremali ručak. Proslavili smo i Jakovljev deveti rođendan uz prefinu tortu mame Josipe. Dobro smo upoznali i dom i okolicu, a navečer se zabavili uz pjesme, igre i skečeve.

Drugi dan smo gotovo vijeli proveli vani. Jutarnji termin posvetili smo skupljanju drva, izradi vatre i pripremi čaja. Popodne su se poletarci zabavljali uz izradu maketa, dok su izviđači u okolici vježbali izradu skice terena.

Bilo je par suza za roditeljima, ali smo ih uspjeli spriječiti zabavnim aktivnostima. Do slijedećeg javljanja puno vas pozdravlja ekipa iz kuhinje (kuharica Tea i pomagači Gogo i Bobo). Fotke pogledajte na Facebook profilu!

Connection lost! Please keep calm and continue scouting!

UntitledSve što je lijepo kratko traje. Upravo se tako osjećaju svi oni koji su prisustvovali ovogodišnjem JOTI-u.

Continue reading ‘Connection lost! Please keep calm and continue scouting!’

Nikad ne znaš što se iza brda valja! E pa mi znamo – GREBENGRAD

Čujte i počujte!  Naši hrabri Plamenovci OLYMPUS DIGITAL CAMERAvratili su se u nedjelju navečer s prvog izleta ove izviđačke godine. Kako nam je bilo ? Bilo nam je super. A što smo sve radili možete pročitati u nastavku članka… Continue reading ‘Nikad ne znaš što se iza brda valja! E pa mi znamo – GREBENGRAD’

Logorski bivak na Litoriću

Prije nego stignu poletarci, zaputili smo se u pravu “goransku” avanturu, preko Lukovdola prema šumarskoj kući Litorić. Tamo su mlađi izviđači sami podizali zaklone od šatorskih krila i kuhali večeru na vatri. Svjedoci tvrde da je bilo jestivo :-) Nakon prehodanih 20ak km u dva dana, pred nama je dan odmora i kupanja na logoru. Od upoznavanja okolice, čekaju nas još izlet na Kamačnik i orijentacijsko natjecanje. Kao i uvijek, i fotke su tu… Continue reading ‘Logorski bivak na Litoriću’

Iz Fužina s ljubavlju (2)

Od 7.30 do 22.30 – aktivnost do aktivnosti! To bi bio najkraći opis našeg današnjeg dana. Sportski višeboj, polaganje vještarstva “diverzant”, novinarska i debatna radionice, radionica poznavanja zvijezda, uobičajeni patrolni i jatni sastanci… sve to iscrpilo je podjednako članove i voditelje, pa ovi prvi sada spavaju, a drugi će im se uskoro pridružiti.
Continue reading ‘Iz Fužina s ljubavlju (2)’

Iz Fužina s ljubavlju (1)

Prvi dan je završio odlično, i dok voditelji analiziraju dan i planiraju sutrašnji, novinarska sekcija brine za to da roditelji budu informirani.

Svi smo sretno stigli, smjestili se i odradili sav planirani program. Startale su novinarska i debatna radionica, rasprave su bile vrlo oštre, a novine za prvi dan su već završene.
Continue reading ‘Iz Fužina s ljubavlju (1)’

“Gdje da bacim EE otpad?”, 17.11.

Dragi Plamenovci! Uz potporu Regionalne zaklade za lokalni razvoj ZAMAH , Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društvaCentra za kulturu Trešnjevka i vijeća Gradske četvrti Trešnjevka  – sjever provodimo inicijativu “Gdje da bacim EE otpad?” Što učiniti sa EE otpadom i gdje baciti uređaje kao što su staro računalo, monitor, usisavač, telefon, videokameru, televizor i sl.?
Continue reading ‘“Gdje da bacim EE otpad?”, 17.11.’

Još malo o logoru…

Završio je već i osmi logor našeg Odreda. Iako je bio vjerojatno najkišniji od svih osam, i dalje će i sudionicima i voditeljima ostati avantura po kojoj će sigurno pamtiti ovo ljeto. A sada, kada ste vjerojatno oprali svu odjeću i zaštopali vešmašinu, s malim zakašnjenjem pročitajte i pogledajte kako nam je bilo.

Slike možete vidjeti u galeriji.
Continue reading ‘Još malo o logoru…’