Brđanska “litra”

Dobrovoljno darivanje krvi

U iskusnom sastavu predsjednik-predsjednik-recidivist klubska je delegacija u petak pohodila Zavod za transfuzijsku medicinu u Petrovoj ulici. Nažalost, trećina reprezentacije (a polovina predsjedničkog dvojca bez kormilara) već je u prvim minutama osjetila svu strogoću sustava.

Inače vrlo simpatična doktorica odrješito je diskvalificirala našeg neimenovanog kandidata kao uoči kakvog boksačkog meča! Vaga tipa “ortak” pokazala je doslovno mršavu brojku, a situacija nije eskalirala zahvaljujući uzajamnim osmjesima i nadi u bolje sutra. Uzgred budi rečeno cijenjeni kuhar nadolazećeg zimovanja g. Eduardo ‘Eggy’ Perić zvan Pahuljica dakle ima nezahvalnu zadaću otežiti, okrupniti, ili da ne kažem omastiti junaka ove priče za nekoliko tisuća grama. Pa nek’ mu je sa srećom! Popravni ispit polaže se prije iduće biciklističke sezone.

Incidente na stranu,  kažnjenička bojna je odpmupala svoje — prema zaslonu nešto manje od 500 ml po glavi, što sam slobodno zaokružio u ime dramaturgije. Valja još zasebno istaknuti tehničara Daria (po vokaciji bivšeg izviđača i legende, tim redom) koji se veselio skupa s nama, suprugu mu Anu (pozdrav!) te stručno vodstvo najzgodnije tehničarke u sali po čije se ime vraćamo drugi put!

Nadajući se još boljim rezultatima u budućnosti, ovim putem pozivam spriječene da se odpriječe, bolesne da čudesno ozdrave, a posebno mršave da se ugoje. Ako ništa — ironije li — zbog đabe ručka ;))

Fotke potražite na uobičajenom mjestu!

7 Responses to “Brđanska “litra””


 1. 1 Tea

  kolko ti grama fali? dam ti ja!

 2. 2 Kruno

  I ja ću priložiti koji gram… imam na zalihama i viška…

 3. 3 Edi

  Hmmmm… ja kuham za redovne članove, ovo mi se nimalo ne sviđa… Šta se kući radi – TAMO se tovi (okrupnjuje)….

  Dam i ja koji (kilo)gram, bez brige….

 4. 4 Čop

  Naravno, kada je vrijeme darivanje, svi samo nudite, darujete…
  Kada je tako, i ja mogu izdvojiti koji gram, nije bed… :-)

 5. 5 piggy

  ak treba dam ti ja i kilu …mislim da mišku nece falit

 6. 6 Kaba

  Ja nedam!!! :D

 7. 7 Wurst

  Znam da nije pristojno odbiti dar, no sad se vec pribojavam gornje granice :\

  Sto se pak lokacije tovljenja tice samo bih se spontano prisjetio vvda tecaja od pred par ljeta te jednog stanovitog gospodina koji nam je onda i ONDJE zdusno tumacio nekadasnje mjerilo uspjesnosti logorovanja/zimovanja/xyz ;))

Leave a Reply