11. Smotra SIH-a – Lovinac 2022.

smotra-slika

Dragi naši,

došlo je i to dugoočekivano logorovanje u posebnom izdanju – 11. Smotra Saveza izviđača Hrvatske!
Više informacija o samoj smotri možete pronaći na službenoj stranici, a mi se bacamo na neke tehničke detalje :)

U nastavku slijedi – info o okupljanju i povratku (i za one koji idu vlakom i za one koji dolaze autom)
– link na lokaciju smotre (mi smo na terenu SJEVER 1, prvi žuti šator na karti)
– info o online suglasnosti
– popis osobne opreme
– info o terminima za pokupiti opremu iz prostorija odreda

O logorovanju
Život u prirodi, zabavne večeri uz vatru, boravak na čistom zraku, spavanje u šatorima, izrada polica za šator od drveta, rađenje obroka na vatri, lijepo vrijeme, polaganje zavjeta i obećanja, svečana vatra i mnoštvo igara su neke od slika iz logorskog života zbog kojeg ovu aktivnost često nazivamo krunom izviđačke godine.

Gdje idemo?
Ovogodišnje logorovanje O.I. “Plamen” održat će se u sklopu Smotre SIHa koja se smjestila u Općini Lovinac, na samom jugu Ličko-senjske županije, u gorskom srcu Hrvatske.
Lovinački kraj smješten je na južnom rubu Ličkog polja, i proteže se od brda Zir na sjeveru, Ličkog sredogorja s istočne strane, pa sve do najviših vrhova Velebita koji krase zapadni i južni rub kraja.

Većina aktivnosti, ceremonija, kao i smještaj sudionika odvijaju se u mjestima Lovinac i Sv. Rok, ali će sudionici imati prilike upoznati cijeli kraj, što uključuje i niz drugih lokaliteta prirodne i kulturno-povijesne baštine Lijepe Naše.
U našoj okolini nalaze se Nacionalni park „Plitvička jezera“, kao i Nacionalni park „Paklenica“, Park prirode „Velebit“, Cerovačke pećine, kanjon rijeke Zrmanje te nepregledno Ličko polje nad kojim se uzdiže najimpozantniji planinski masiv u Hrvatskoj – Velebit!

Karta lokacije Smotre (mi smo na terenu SJEVER 1, prvi žuti šator na karti)

Za one koji idu vlakom s nama
Za izviđače i istraživače: Logorovanje traje od 23.srpnja do 5.kolovoza. Nalazimo se na zagrebačkom Glavnom kolodvoru kod Stare lokomotive 23.07. u 07:00 sati.
Za poletarce: Logorovanje traje od 30. srpnja do 5.kolovoza. Nalazimo se na zagrebačkom Glavnom kolodvoru kod Stare lokomotive 30.07. u 07:00 sati.

Vraćamo se svi zajedno u Zagreb na Glavni kolodvor 5.kolovoza oko 21:00h.

NAPOMENA ZA HŽ PAMETNE KARTICE: Svi koji su sami izradili svoju karticu OBAVEZNI su donijeti istu na polazak te predati voditeljima. Isto vrijedi i za one koji dolaze autom, ali se vraćaju vlakom s nama. Bez te kartice morati ćete sami pokriti trošak redovne karte koji iznosi oko 130 kn u jednom smjeru.

Za one koji dolaze/odlaze autom
Izviđači i istraživači dolaze na teren 23.7. oko 12h tako da bi bilo idealno da sudionici koji dolaze vlastitim prijevozom dođu na teren od 12h pa na dalje.

Poletarci dolaze na teren 30.7. oko 12h tako da bi bilo idealno da sudionici koji dolaze vlastitim prijevozom dođu na teren od 12h pa na dalje.

Ukoliko dolazite po svoje dijete 5.8., to možete od jutra do najkasnije 16h jer tada sudionici napuštaju teren i kreću prema vlaku.

Sve kombinacije ili upite po ovoj temi molimo da javite Jankecu na broj 0951999527.

Popis osobne opreme

Izviđačke stvari: veeeliki ruksak (ako dijete na teren dolazi i odlazi autom,može i putna torba), mali ruksak za izlet, vreća za spavanje, podloška(karimat), uniforma(tko ima), marama(tko ima), izviđačka iskaznica (tko ima), odredski t-shirt (tko ima), odredski hoodie (tko ima), quipos (bilježnica a5 formata tvrdih korica ili rokovnik), pribor za pisanje, olovka, gumica, bojice) baterijska svjetiljka (provjeriti da li su baterije pune!), džepni nožić, pribor za šivanje (igla i konac), čutura/termosica/boca za vodu

Obuća i odjeća: tenisice, čvrste cipele ili gojzerice, japanke ili sandale za kupanje, 5 pari hlača (2 dugih, 3 kratkih), 6 majica kratkih, 2 majice dugih rukava, kabanica, donje rublje (koliko dana), čarape (koliko dana), trenirka ili pidžama, kupaće gaće ili kostim, kapa ili šeširić (obavezno!)

Pribor za higijenu: sapun ili gel za tuširanje, šampon (ako ste u mogućnosti,nastojte nabaviti biorazgradive), dva ručnika (za tuširanje i kupanje), četkica i pasta za zube, sapun za rublje ili detergent(izviđači će na pola logora prati po potrebi gaće,čarape i majice kratkih rukava), češalj, krema za sunčanje, grickalica ili škarice za nokte, štapići za uši, sredstva protiv insekata (off i sl.), vlažne maramice, deodorans

Dokumenti: osobna iskaznica (stariji od 16 godina), zdravstvena iskaznica (obavezno!)
Ostalo: kutija šibica, vrećice za zmazani veš, općenito nekoliko rezervnih vrećica, kvačice 10 kom (oni koji su 2 tjedna).
Džeparac: za one koji su 2 tjedna preporučujemo oko 100kn, a za one koji su tjedan dana oko 50kn. Djeca će uz 3
glavna obroka imati i 2 užine dnevno tako da im je ovo za pokoji slatkač i neku sitnicu slatku i slanu
da si priušte za gušt za vrijeme smotre.

Nastojte da je dijete upoznato sa sadržajem svog ruksaka ukoliko ga ne pakira samo.

Preporučujemo da robu pakirate u nepropusne vrećice.

Zanima vas kako će to sve izgledati?
Savez izviđača Hrvatske organizira Festival vještina za život koji je otvoren za javnost, a provodi se na lokaciji Smotre. Ako ste u prolazu ili ste slobodni taj vikend, svakako vas pozivamo da svratite i bacite oko :)
Više o svemu što se nudi – program, smještaj, prehrana ukoliko ste zainteresirani sudjelovati i ostati koji dan više, dostupno je na službenoj stranici festivala, a nama se svakako javite ukoliko se odlučite doći.

Kontakti
Preporučamo da djeca generalno ne nose mobitele jer ih neće imati gdje puniti, postoji šansa da ga izgube, da zbog nepravilnog odlaganja u šatoru dođe do kvara (vlaga noću, vrućina danju), a i rijetko imaju priliku biti u okruženju u kojem mogu funkcionirati i bez mobitela :)

Ako ga ipak i budu nosili, bitno je napomenuti da su djeca sama odgovorna za gubitak i sl., ali i da će im se mobitel oduzeti od strane voditelja ukoliko se dijete neće držati dogovora oko korištenja (postoji predviđeno vrijeme za korištenje, ostalo ometa djecu u provođenju programa). U tom slučaju se mobitel vraća na kraju smotre.

Naknadno ćemo objaviti okvirne termine nakon ručka i večere kada se možete čuti sa svojom djecom. S obzirom na bogati program smotre i različitosti između samih aktivnosti te činjenice da smo na zajedničkoj centralnoj prehrani, moguća su odstupanja od danih termina ovisno kako koji dan za koju skupinu.
U svakom slučaju ćete imati pristup svojem djetetu ili preko njegovog mobitela ili preko mobitela voditelja koji su vam dostupni.
Apeliramo na vas da djecu zovete što manje, ako vas ona sama ne zovu, to je dobar znak :) U slučaju bilo kakve izvanredne situacije, biti ćete kontaktirati odmah tako da se oko toga ne trebate brinuti.
Vezano uz mjere sigurnosti, na samoj lokaciji smotre će uvijek biti prisutan dežuran liječnik te vozila prve pomoći uz pripadajući tim ljudi te dodatnog liječnika.

Napomena: A1 mreža ima slabiji signal koji se na nekim mjestima skroz gubi, Tcom ima nesmetani signal na cijelom području.

Starješina logorovanja: Ivan Janković – Janc – 0951999527
Odrasli glavni voditelj: Vatroslav Klarić – Vatro – 0918978846
Odrasli pomoćni voditelji: Leart Zogjani, Marija Sajko
Mlađi voditelji: Neva Matić, Paula Barić

NAPOMENA SUGLASNOST: U Whatsapp grupe će biti poslan link za online suglasnost za koju vas molimo da ju ispunite (moguće preko mobitela) u što kraćem roku.

TERMINI ZA PREUZIMANJE RUKSAKA/VREĆA/KARIMATA na posudbu te preuzimanje uniformi, hoodica (trenutno dostupne veličine muški M na više), t-shirta (trenutno dostupne veličine muški M na više)

Adresa: Opatijski trg 10, MS Pongračevo (ako zeza gmaps, to je zgrada preko puta adrese Spinčićeva ulica 15)

19.7. od 9 do 16h
20.7. od 9 do 16h

Ukoliko vam ne odgovaraju navedeni termini, molimo da se javite Jankecu radi dogovora.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja prije same smotre – javite se Neli na broj 095 905 1703.

Plamtjeli!

0 Responses to “11. Smotra SIH-a – Lovinac 2022.”


  1. No Comments

Leave a Reply