Archive for the 'Naobrazba' Category

Zadnji dan Šumske škole!

I ove godine na šumskoj naobrazbi sudjelovali su naši voditelji! Marko i Dajana završili su tečaj za vođe jata, a Vatroslav tečaj za vođe patrola! Jankec radi kao pomoćni kuhar, dok su Bobo i Tea na dva dana bili predavači na svim tečajevima. Ne trebamo ni spominjati atmosferu kojom su Plamenovci doprinjeli Šumskoj školi, a novostečena znanja i vještine imati će priliku pokazati kroz svega 10ak dana! Velike čestitke i pozdravi našim tečajcima! A evo i malo slikica…
Continue reading ‘Zadnji dan Šumske škole!’

Ukratko iz domene naobrazbe

Za one koji ne znaju (pa di vi živite?!) ovogodišnja Šumska škola Saveza izviđača Hrvatske održala se u terminu od 16. do 26. kolovoza na Petrovoj gori – točnije na terenima Hrvatskih šuma kraj lovačke kuće “Muljava” i uz istoimeni potok.

Uz nešto manje od 70 tečajaca žednih i gladnih znanja,  20-ak voditelja i logističara te u grubo isto toliko gostujućih predavača, crveno-zelene marame zdušno su branili Kruno (u funkciji načelnika škole), Nela i Wurst (glumatajući predvodnike instruktore) te Tea i Bobo (ovaj put se provukli “samo” pod statusom predavača). Na kratko nam se bio pridružio i Gogo, ali tek u civilu.

Ono što je između ostalog obilježilo Š.Š. ’08. jest i drugi jubilarni pohod na biciklima, doduše u nešto reduciranom izdanju no pojedinci su za razliku od lani uspjeli odpedalirati u oba smjera. U skladu s tradicijom akcije fotografija s puta naravno – nema.

A neslužbeni planovi za naredno ljeto su blago rečeno ambiciozni… Plamen do Tokya preko Milwaukeea! ;o))

Šumska škola

Evo, kao što znate, ili ne znate, još jedna šumska škola je iza nas. Sudjelovalo je 6 članova iz našeg odreda ;Kruno-kao načelnik Šumske škole i kao vođa tečaja za načelnike, Bobo i Tea-vođe tečajskih patrola za vođe patrola, Nela-kao vođa patrole na pripremnom tečaju, Wurst-kao tečajac na tečaju za vođe družina i Kabić-kao tečajac na tečaju za vođe patrola!
S ponosom vam predstavljamo blog šumske škole kojeg je izradila Nela pa slobodno navratite i vi koji ste bili, a i vi koji niste!

Plamenovci na Tečaju SIZ-a

Tokom prošlih mjesec dana održan je Tečaj za vođe patrola i jata u organizaciji Saveza izviđača Zagreba (više ovdje). Tečaj se održavao u Kaljama na Žumberku i na Gorščici na Medvednici (završni izlet). Naš odred nažalost nije imao tečajaca (njih čuvamo za ljetnu Šumsku školu SIH-a), ali je zato imao ljudi u Upravi tečaja.
amblem
Da počnemo od vrha… Krunoslav Belinić (starješina) i Bojan Smode (vođa), Tea Jelković i Ante Marin (vođe patrola i jata), te Filip Uršulin (tajnik) i Goran Sulejmanović (blagajnik). Ukupno, od 9 članova uprave Tečaja, naš je odred dao njih 6.
Tečaju je prisustvovalo 35 sudionika iz 10 udruga.