Monthly Archive for January, 2007

Svi na izleeeeeeeeet!!

Poštovani,
patrola “Čađa” Vam s ponosom predstavlja svoj prvi, samostalno organizirani odredski izlet.

Ide se na Medvednicu, Grafičar. Pozvani su SVI članovi odreda (da,dobro ste vidjeli!!). Sastajemo se u 8.30 kod MZ Pongračevo (Opatijski trg 10). Vraćamo se na isto mjesto najkasnije do 18.00.

Molimo Vas da ponesete kabanicu, quipos, pribor za pisanje, hranu, vodu, 50 kn (obići ćemo i rudnik Zrinskih kraj Grafičara) i malo dobre volje.U slučaju kiše(ne dao bog da padne!!!) ići ćemo u posjet Prirodoslovnom muzeju. Pozivamo Vas da nam svojim dolaskom uveličate ovaj izlet. S nestrpljenjem Vas iščekujemo…

Primite srdačne pozdrave od patrole “Čađa”!

rudnik zrinskih
ulaz u rudnik Zrinskih

Koncert, kino… kultura!

Kažu da je kultura ono što razlikuje čovjeka od životinje. I koliko god mi na logorima ili, češće, na konačarima, ličili na ove druge, eto, vikend koji ostavljamo za sobom pokazuje kako mi ipak držimo do kulturnog uzdizanja. Ne baš onakvog “svaki dan u svakom pogledu” uzdizanja, ali tragovi kulturnih aktivnosti svakako postoje.
Tako se klub brđana “Zeleni oblak” u petak uzdigao na koncertu Zabranjenog pušenja, te ostao do ranih jutarnjih sati diskutirati o smislu urbane kulture, da bi već slijedeći dan, u subotu, sa “Zelenim plamičkom” i “Čađom” otišli u kino na kulturni događaj zvan “Arthur u zemlji Minimoya”.
Sa utaženom žeđi za kulturnim događanjima, možemo najaviti da ćemo veljaču, a pogotovo ožujak, posvetiti jednoj drugoj kulturi, kulturi boravka u prirodi.

Kak je bilo u Kaljama

Cijenjeno čitateljstvo, dok isčekujete slike ili kakav izvještaj sa zimovanja, ispunit ću Vam vrijeme selekcijom žura, smišljenih na sastanku patrole istraživača “Milli” (čudan naziv…). Ako još ne znate što su žure, zavirite u logorske žure, gdje postoji jako dobro objašnjenje. A sada, molim tišinu…

Maestro…

Continue reading ‘Kak je bilo u Kaljama’

Kalje 07 – dan treći

U veselju nam prolazi i treći dan. I dok ja pokušavam objaviti vijesti na stranici uz brzinu od 41.2 kbps i uz one egztične zvukove modema koji danas, u doba ADSL-a bude nostalgiju, klinci vani imaju igre na snijegu. Brrr….
E kad sam već spomenuo snijeg reći ću i to da nam je ovo možda i zadnji dan uz taj luksuz. Postoje vrlo velike šanse da će se sutra ili preksutra taj isti snijeg pretvoriti u bljuzgu i blato, tak da… pripremite dobro vešmašine! Bit će posla!
Inače, kažem, sve je u redu, (još) nije bilo suza za roditeljima ;-) niti bilo kakve prehlade ili bolesti. Kreveti se spremaju svako jutro (ak vam doma kažu da ne znaju spremit krevet, to je samo dobro izvlačenje), smotre kreveta idu, a i ja sad moram gibat na višeboj!
Pozdrav svima, još vijesti dobijete uskoro!

P.S. Roditelji, osjećajte se slobodnima ostaviti pokoji komentar ili pitanje ispod članka…

Plamtjeli!

Stigli u Kalje!

Eto, stigli smo , raspakirali ruksake, pojeli i odmaramo… snijega ima dobrih 10 cm, ali se na žalost brzo topi.

Sniježni pozdrav sa Žumberka:))!