Monthly Archive for May, 2012

Zborovanje 08.-09.06.

Zborovanje je po broju sudionika (oko 1500) i po ugledu gostiju najveća i najznačajnija godišnja izviđačka akcija. Na zborovanju se vas očekuju Sportski susreti SIH-a, Državna izviđačka olimpijada, Proljetne igre poletaraca, koncert, spavanje u šatorima i još mnogo toga. Ovo je aktivnost koju svakako ne želite propustiti! Ove godine se na Zborovanju obilježava  100 godina izviđačkog pokreta u Hrvatskoj!
Continue reading ‘Zborovanje 08.-09.06.’

Patrolni izlet “Firefoxa” 12.5. – izvještaj

Tira, Vugi, Dora i Nela su se uputili u sunčano svibanjsko jutro na izlet na Medvednicu. Što su radili, jesu li ponešto naučili, koje su tajne Medvednice dokučili i što bi nam poručili možete vidjeti na slikama u nastavku. Sljedeća aktivnost je u subotu 26.5. NINI. Sve o aktivnosti pročitajte ovdje, prijavite se predvodnicima na sastancima. Vidimo se, plamtjeli!
Continue reading ‘Patrolni izlet “Firefoxa” 12.5. – izvještaj’

NINI (Natjecanje u Izviđačkim i Neobičnim Igrama) 26.05.

Bliži nam se ljeto te je vrijeme za jednu od posljednjih odredskih aktivnosti ove godine koja će bit MRAK! Opis aktivnosti: Natjecanje u klasičnim izviđačkim igrama kao što su scoutball, otimanje marama, šibicanje i nekim drugim koje vam još nisu poznate, ali su jednako zanimljive. Igra, natjecanje, zabava, nagrade za najbolje, kobasice na žaru su samo neke aktivnosti koje vas očekuju na ovogodišnjem NINI-ju.
Continue reading ‘NINI (Natjecanje u Izviđačkim i Neobičnim Igrama) 26.05.’

Izlet Svarožića i Zapaljenog chillija – izvještaj

Na udruženom izletu jata Svarožići i patrole Zapaljeni cilli smo se zabavili, ponešto naučili i uživali. Vrijeme nas je poslužilo, posjetili smo Kraljičin zdenac i Medvedgrad, a za točne detalje sljedeći put ćete trebati proć s nama!  Za to ćete imati priliku već na sljedećoj aktivnosti, NINI 26.04. U nastavku je nekoliko slika s izleta!  Continue reading ‘Izlet Svarožića i Zapaljenog chillija – izvještaj’

Zadnje napomene – patrolni i jatni izleti

Kao što dobro znate i željno iščekujete sutra idemo na patrolne i jatne izlete. Igra, zabava, provedeno vrijeme u prirodi, primjena starih izviđačkih znanja, učenje novih, nagrade za najbolje su samo neke stvari koje vas očekuju. Prije polaska imamo napomenu: Continue reading ‘Zadnje napomene – patrolni i jatni izleti’

Logorovanje “Mrzla vodica” – prijavnica

Dragi roditelji, kao i za svaku drugu višednevnu aktivnost, tako je i za logorovanje “Mrzla vodica” nužno  ispuniti prijavnicu. Prijavnicu možete skinuti ovdje. Vjerujemo da ćete pažljivo pročitati i ispuniti prijavnicu, na obostranu korist. Pod napomenama (alergije, lijekovi, hrana koju dijete ne jede, ostalo) navedite sve što smatrate bitnim, važno nam je da budemo informirani. Continue reading ‘Logorovanje “Mrzla vodica” – prijavnica’

Jatni izlet “Svarožića” 12.05.

Najmlađa, ali u pravilu najglasnija i najveselija grupa u našem odredu, jato “Svarožići” također u subotu ide na izlet. Proučavat će ljepote Medvednice, posjetiti planinarski dom Grafičar, puno se igrati, pjevati, zabavljati se, šaliti, uglavnom raditi sve što svaki poletarac koji drži do sebe na izletima radi! ;)
Continue reading ‘Jatni izlet “Svarožića” 12.05.’

Patrolni izlet “Firefoxa”- 12.05.

Patroli “Firefox” (točnije Damiru, Vugiju, Dori, Miji, Matiji i Leu kao jedinom predstavniku patrole “Zapaljeni chilli”) čestitamo na osvojenom 6. mjesto (od ukupno 27. ekipa) na Kupu Sv. Duje. Nakon dobro obavljenog posla u Splitu idemo na patrolni izlet na Glavicu. Zabava, igra, prepričavanje gdje su vas suci na natjecanju pokrali, druženje sa izviđačkim prijateljima iz patrole i sjajno provedena subota očekuju vas na ovom izletu.
Continue reading ‘Patrolni izlet “Firefoxa”- 12.05.’