Monthly Archive for September, 2012

Foto izvještaj – jos i danas zamiriše trešnja

Akcija obilaženja Trešnjevačkih parkova, u kojima su nas čekali kreativni zadaci (memory od prometnih znakova, postavljanje putnih znakova, nadopunjavanje karte stare Trešnjevke, izrada “makete” zviježđa od prirodnih materijala itd.), zanimljive igre, a na kraju i slatke nagrade. Više na odredskoj Facebook stranici. Uživali smo, vidimo se na sljedećoj akciji. Do tada, plamtjeli!
P.S. Ekipi koja sljedeći vikend odlazi u Kutinu želimo uspješne pripreme sutra i preko tjedna!

Foto izvještaj – obiteljski festival u parku

U nedjelju smo, kao što znate sudjelovali u aktivnosti “Obiteljski festival u parku” koji je organizirao Centar za kulturu Trešnjevka. Podigli smo šatore, “otimali” marame, “šibicali”, vezali čvorove, slali signalizaciju, sudjelovali u radionici borilačkih vještina itd. Uostalom, najbolje je da pogledate na slikama na službenoj odredskoj facebook stranici. Plamtjeli, vidimo se u subotu na izletu! Bok!

Još i danas zamiriše trešnja… 29.09.

Na izletu smo vidjeli da se jako dobro snalazite u šumi no koliko dobro se snalazite po vlastitom kvartu? Da li dobro poznajete sve tajne i skrive kutke Trešnjevke? Da li možete pratiti put kroz parkove opojnim mirisom stare trešnje? Ako stvarno možete kao što mislite onda vas izazivamo da nam to i dokažete kroz šetnju trešnjevačkim parkovima! Kada i kako ćete nam to dokazat pročitajte u nastavku članka. Continue reading ‘Još i danas zamiriše trešnja… 29.09.’

Obiteljski festival u parku, 23.09.

Centar za kulturu Trešnjevka organizira aktivnost “Obiteljski festival u parku”. U nedjelju  23.9., će se održati ova aktivnost u kojoj sudjeluje i naš odred. Igrat ćemo se, natjecati, pokazati dio izviđačkih vještina (možda se pritom i malo praviti važni) i usput se dobro zabaviti. Tako će i ostali Trešnjevčani vidjeti čime se bavimo i što propuštaju jer ne idu na izviđače :) Continue reading ‘Obiteljski festival u parku, 23.09.’

VAŽNO: Odgađamo izlet zbog kiše

Bivak (izlet) je odgođen za sutra (16.09.) zbog kiše. Krećemo s Pongračevog u 7.50h, vraćamo se isti dan oko 17h. Cijena je 15kn. U nastavku je popis opreme.
Popis opreme:
Pokaz ili 2 tramvajske karte i 2 autobusne karte, quipos, pribor za pisanje, uniforma, marama,švicarski nožić, rezervna i topla odjeća ( dugih rukava ), kabanica, gojzerice, sendviči i voda, WC papir.
Vidimo se sutra, plamtjeli!

Napalm ide na Lipsus

Kao što već svi znate krenula je nova školska godina i tako si krenula i natjecanja. Sljedeči vikend (21-23.9) se održava natjecanje za stariju kategoriju poznato pod imenom Lipsus u Fužinama. Kao i do sada naša ekipa istraživača Napalm če se odvažiti i otići na dnevno-noćno natjecanje. Ekipa Napalma se sastoji od : Jankeca, Marka, Jože i Vatroslava. Evo već treči dan se ekipa priprema da osvoji što bolji plasman. Poželimo im sreću i da se vrate kući s peharom.

Plamtjeli!!!

Prijave za bivak

Podsjećamo da su prijave za bivak do četvrtka (13.09.). Novce možete donijeti na patrolni sastanak (patrola Firefox ima sastanak u srijedu 12.09. od 20.00h-21.00h možete tada donijeti novce ili se dogovorite za neki drugi termin s Vašim predvodnikom) ili uplatiti na račun. U slučaju da vam nedostaje nešto od opreme (npr. vreća za spavanje, možemo vam posuditi). Primjer ispunjene uplatnice i kontakte za bilo kakva pitanja su u nastavku.
Continue reading ‘Prijave za bivak’

Foto izvještaj – odredski sastanak

Na odredskom sastanku smo naučili koja je oprema potrebna za dvodnevni izlet (bivak), kako zapaliti vatru, ponešto o orjentaciji, izvodili smo odredski poklič da nas je cijela Trešnjevka čula i igrali se. Primjeniti stečena znanja (paljenje vatre i orjentacija) imat ćete priliku saznati primjeniti na bivku! Za detalje s odredskog sastanka pogledajte slike u nastavku.

Continue reading ‘Foto izvještaj – odredski sastanak’