Monthly Archive for April, 2014

Izlet Runolist 10.05.

MGG0613Tko ide i što ćemo raditi?
Na izlet pozivamo sve članove odreda i one koji žele saznati kako izviđači otkrivaju prirodu, što uče i kako se zabavljaju! Na izletu naš čeka posjet planinarskom domu “Runolist”, učenje izviđačkih vještina koje će nam koristiti na zborovanju i logorovanju, igra, zabava, nagrade i sve to uz cjelodnevni boravak u prirodi.

Moramo li išta više reći? Dođite i prepustite se avanturi :)
Continue reading ‘Izlet Runolist 10.05.’

PODSJETNIK: Roditeljski sastanak i sljedeća izviđačka aktivnost

imagesDragi roditelji!  Podsjećamo, u utorak 29.04.2014. (sutra) je roditeljski sastanak (obavijest s weba ovdje). Roditeljski se održava u MS Ante Starčević s početkom u 19h. Na sastanku ćemo govoriti o predstojećem logorovanju i aktivnostima do kraja izviđačke godine. Obavještavamo Vas da se u ovu subotu 03.05. neće održati izviđačka radionica (zbog produženog vikenda većine voditelja neće biti u Zagrebu). Dakle prva sljedeća aktivnost je cjelodnevni izlet 10.05. (više informacija na roditeljskom sastanku).
Continue reading ‘PODSJETNIK: Roditeljski sastanak i sljedeća izviđačka aktivnost’

2. mjesto na Kupu Sv. Duje

imagesNa natjecanju Kup Sv. Duje,  naša ekipa u mlađoj kategoriji, Oganj, je osvojila drugo mjesto! Čestitamo im na plasmanu i želimo daljnje uspjehe. Ekipu su činili Damir Ćuk, Leo Čop, Mia Čop, Danilo Dobrić, Filip Kapusta, Ivan Kapusta i Ela Prebježić)! Punoljetna pratnja je bio Marko Lukačević. Pohvale Ivanu Jankoviću koji je pripremao ekipu za natjecanje. Bravo! Plamtjeli! Želimo im puno uspjeha i na sljedećim natjecanjima!
Continue reading ’2. mjesto na Kupu Sv. Duje’

Zborovanje 23.05. – 25.05.

Gerald_G_Sleeping_in_a_tentDragi Plamenovci, pozivamo Vas na 10. Zborovanje Saveza izviđača Hrvatske, okupljanje svih hrvatskih izvidjaca! Aktivnost će se održati  23. –  25. svibnja u Koprivnici. Očekuju nas Igre poletaraca, Mala olimpijada (šator,  signalizacija semaforom, vezanje čvorova , paljenje vatre, orijentacijski kros ), izviđačke igre i radionice, Sportski susreti,  koncert, spavanje u šatorima,  zabava i druženje s izviđačima iz čitave Hrvatske.

Continue reading ‘Zborovanje 23.05. – 25.05.’

Zelena čistka (odredska radionica) 26.04.

Veseli izviđač!Ovu subotu , 26.04.2014.,  sudjelujemo u eko akciji Zelena čistka. Nalazimo se ispred M.S. Pongračevo u 9.45h, a vraćamo na isto mjesto oko 13.15h. Oprema koju je potrebno ponijeti:  uniforma i marama (tko ima), rezervna majica, 2 ZET karte ili pokaz, sok (vodu), kabanica, quipos (izviđačka bilježnica) i pribor za pisanje.
Ukoliko niste u mogućnosti doći molimo javiti našim voditeljima:
Kontakt za poletarce: Ana Ilić 091-5477-405
Kontakt za izviđač: Nela Bat 095 -9051 -703
Continue reading ‘Zelena čistka (odredska radionica) 26.04.’

Roditeljski sastanak za logorovanje 29.04.

ListeningRoditeljski sastanak na kojem će se predstaviti 12. logorovanje našeg odreda  održat će se u utorak, 29. travnja s početkom u 19.00 sati u Mjesnoj samoupravi “Ante Starčević” na Voltinom (pokraj crkve sv. Leopolda Mandića tj. križanja Baštijanova – Golikova).  Očekujemo Vas u velikom broju. Vidimo se!  Plamtjeli!
Continue reading ‘Roditeljski sastanak za logorovanje 29.04.’

KINOOOO :D

movie1Vratili se sa proljetovanja, bilo nam je odlično, ali je nekako prebrzo prošlo. Da bi čarolija potrajala, danas idemo u kino! Dođite da se još jednom podružimo i razmjenimo dojmove. Pozovite brata, sestru, susjeda, frenda iz patrole, a možete i simpatiju! Nalazimo se u 16.30h ispred južnog ulaza u Branimir centar. Uzmite 45kn za kartu i bonus za kokice. Tamo će vas dočekati naši mlađi voditelji Mia (0995073119) i Dora (0981328507), a punoljetni voditelj je Marko (0989260717).
Uživajte u crtiću i vidimo se 26.4. na radionici! :D
Continue reading ‘KINOOOO :D’

Plamenovci stigli u Gomirje!

Svako proljetovanje prate razno razne priče o dogodovštinama koje su se događale. Mi smo prvu takvu priču imali već na polasku! Razmišljali smo kako ćemo se napokon riješiti roditelja na pet dana, ali oni su svim silama htjeli s nama. Do te mjere da nisu htjeli izaći iz vlaka, pa smo ih jedva iskrcali na prvoj stanici, u popularnom Remetincu. I tako je napokon krenula naša avantura!

Cijelo Gomirje nas je vidjelo i čulo dok smo hitali iz vlaka prema domu. U domu su nas dočekali Gogo, Bobo i Tea koji su već pripremali ručak. Proslavili smo i Jakovljev deveti rođendan uz prefinu tortu mame Josipe. Dobro smo upoznali i dom i okolicu, a navečer se zabavili uz pjesme, igre i skečeve.

Drugi dan smo gotovo vijeli proveli vani. Jutarnji termin posvetili smo skupljanju drva, izradi vatre i pripremi čaja. Popodne su se poletarci zabavljali uz izradu maketa, dok su izviđači u okolici vježbali izradu skice terena.

Bilo je par suza za roditeljima, ali smo ih uspjeli spriječiti zabavnim aktivnostima. Do slijedećeg javljanja puno vas pozdravlja ekipa iz kuhinje (kuharica Tea i pomagači Gogo i Bobo). Fotke pogledajte na Facebook profilu!