Monthly Archive for October, 2007

Lipsus je sve bliže…

A na Lipsusu sudjeluju naše tri ekipe, i to”Fenix”, “Zeleni plamičak” i “Čađa”!
Lipsus će se održati sunčanog kvarnerskog vikenda dane 02.-04. studenog 2007g. na području grada Rijeke i bliže okolice. Continue reading ‘Lipsus je sve bliže…’

Kako nam je bilo u Varaždinu…

Bilo nas je 18; novoosnovano jato “Vatreni vitezovi”(Kaba, Nikolina, Luka, Pavao, Luka, Noel, Leo
i Nino) i novoosnovana patrola “Munje(ne)”(Nela,Mateja, Dajana,Martina, Flora,Magdalena, Ivana ,Marko i Denis) i Tea.
Dobro smo se zabavili, nešto i naučili no više o tome ovdje
,a tu možete naći i pogledati koji ste bili!
Do godine!

JOTI-druženje izviđača cijelog svijeta preko interneta!

JOTI
ovdje sve piše…
PRIKLJUČITE SE!!!

Varaždin

Zadnje informacije vezane uz Varaždin!
Nalazimo se u subotu 20. listopada (sutra) u 7:15 na Glavnom kolodvoru kod stare lokomotive, idemo vlastitim minibusom (HVALA ČOP!) zajedno sa odredom izviđača “Jelen”. Potrebno je ponijeti:kabanicu, toplu odjeću, čvrste i tople cipele ili tenisice, vodu ili sok, uniformu i izviđačku iskaznicu(tko ima), zdravstvena iskaznica i osobna (tko ima), quipos(izviđačka bilježnica), i pribor za pisanje.
tamo dobijete doručak i ručak u restoranu.
povratak je u popodnevnim satima (javimo se još mobitelom)
Za sve informacije nazovite 091/647-52-60 (Tea)
U SLUČAJU KIŠE ILI SNIJEGA IZLET ĆE BITI ODRŽAN I ODVIJAT ĆE SE U VARAŽDINU U ČVRSTOM OBJEKTU!

He who dares – wins!

Sa ovih par riječi povezujem dvije stvari:
1. slogan britanskih elitnih postrojbi SAS
2. omiljeni citat legenadrnog Davida Jasona u jednoj od najpoznatijih uloga – Delboy u Mućkama

Ali ovdje nije riječ ni o čemu navedenom. Netko se usudio, a netko će i pobijediti – naime, po dogovoru sa našeg patrolnog sastanka, patrola “Fenix” ovim putem izaziva patrolu “Zeleni plamičak” na interno natjecanje! Continue reading ‘He who dares – wins!’

Kutina i Muzej

Aktivnosti ovaj vikend!
scouts
KUTINA (Jesenski susreti izviđača) 13. i 14.10.-Za dvije ekipe (Zeleni plamićak i Fenix): Nalazimo se u subotu 13.10. u 8:30h na Glavnom kolodvoru kod stare lokomotive, treba vam sva oprema potrebna za izviđačko natjecanje (UNIFORMA, kabanica, izviđačka iskaznica, čutura, oprema za stazu, vreća za spavanje…), cijena je 115 kuna (uključena hrana, noćenje, nagrade, diplome, prijevoz), doma ste u nedjelju 14.10 u popodnevnim satima!

Posjet Prirodoslovnom muzeju 13.10-subota-ZA NOVE ČLANOVE I POLETARCE i naravno sve koji žele!, nalazimo se u 9:00 h ispred škole Kralja Tomislava, doma smo do 13:00h, cijena posjeta muzeju je 10 kuna+ 2 tramvajske karte ili pokaz!
VIDIMO SE!!!

Odred za čistoću u akciji! (1.)

čišćenjeDanas je počelo veliko pospremanje naše nove prostorije od 15-ak m2! (Hvala gospodinu Ozmecu i Rajkoviću i gospođi Branki!). Nego, gdje da počnem, skupilo se nas 6; Čof,Jankec,Kaba,Nela, Gogo i Tea te krenulo u radnu akciju. Prva misija bila je kako u što kraćem roku izbaciti 300-tinjak glasačkih kutija iz prostorije? Continue reading ‘Odred za čistoću u akciji! (1.)’

Puno se toga desilo ovaj vikend…

Iako za poletarce i mlađe izviđače nije bilo aktivnosti, brđani su ovaj vikend bili posvuda. Najstariji, (hehe…) Kruno, sudjelovao je na sjednici Vijeća Saveza izviđača Hrvatske u Splitu. Nismo se još čuli od tada, ali vjerujemo da je zabava bila super. ;-)

Nešto mlađi, Tea i Bobo uputili su se vrhunskom Fiat Pandom (za one koji nisu vidjeli, auto je savršen spoj sportskog duha i poslovne elegancije) u potragu za domom koji će nas ugostiti ovu zimu (čitaj: izvidi za zimovanje). Relacija je bila Zagreb-Bjelovar-Daruvar-Pakrac (ove godine idemo istočno!) i natrag uz obilazak planinarskih domova. O mjestu zimovanja čuti ćete uskoro.

Najmlađi (među brđanima) – Wurst i Kaba, i jedna istraživačica – Nela, bili su tog vikenda na I-spotu, SIH-ovoj akciji za istraživače i mlađe brđane u organizaciji O.I. “Savski gaj” u Donjoj Stubici. Kako je bilo, nadajmo se da neće biti lijeni i sami napisati.

I za kraj, nešto zaista korisno… Krešo iz O.I. Vinkovci pokrenuo je web-stranicu sa potpuno razrađenim topografskim sadržajima, radovima i pomagalima. Svakako preporučamo!!!