Monthly Archive for November, 2008

Kazalište-zadnji dan prijave!

KAZALIŠTEZa sve koji još nisu upućeni (a nadamo se da ih je malo) u nedjelju 23.11.2008. idemo u Kazalište Žar ptica na predstavu “Strah u ulici Lipa”! Predstava je namjenjena svima u dobi od 8-14 godina, iako bi ju preporučili svim bez obzira na dob! Prijave za kazalište su prošle u petak, no ako se netko još nije prijavio neka to učini u ponedjeljak 17.11. do navečer na brojeve:091-647-52-60-Tea ili na 091-647-52-61-Gogo. Continue reading ‘Kazalište-zadnji dan prijave!’

KLEK-ZADNJE OBAVIJESTI!

Iako je najavljeno loše vrijeme odlučili smo ići na izlet. Ukoliko će padati kiša aktivnost će se održati samo u Ogulinu (posjet muzeju, igra-upoznaj Ogulin…) i isti dan ćemo se vratiti, u tom slučaju izlet će koštati 90 kuna. Ukoliko će vrijeme biti lijepo idemo na Klek i vraćamo se u nedjelju. Spakirajte ruksake kao da idemo na 2 dana (vreća za spavanje, odjeća…). Vidimo se u 7.30 na Glavnom kolodvoru!

Zvjezdoljupci, pozor!

Stellarium je program za prave zvjezdoljupce – besplatan planetarij koji možete imati i na vlastitom računalu. Prikazuje noćno nebo sa bilo koje lokacije na Zemlji (unosite koordinate), a po potrebi vam imenuje pojedine zvjezde i ocrtava zviježđa. Osim prema lokaciji, program pokazuje položaj zvijezda i prema točnom vremenu i datumu na vašem računalu.
Možete čak i “isključiti” Sunce i pogledati zvijezde koje inače ne vidimo zbog dnevne svijetlosti. Udaljenost do pojedinih zvijezda u svjetlosnim godinama, zvjezdane maglice i najveća “perverzija” – možete gledati zvjezdano nebo sa svih planeta sunčevog sustava ili njihovih satelita (isto, prethodno odredite svoj položaj na npr. Saturnu ili Neptunu).

Continue reading ‘Zvjezdoljupci, pozor!’

I službeno – treći na JOTI-ju!

Na izviđačkom portalu Scoutpark objavljeni su i službeni rezultati akcije Jamboree on the internet – JOTI, na kojoj je naš odred (iako je ove godine prvi puta sudjelovao) osvojio ukupno treće mjesto. Naši “jotijevci” bili su Jankec, Denis, Petra (odnosno: 5ra), Ivana, Dajana i Flora.

IZLET NA KLEK ODGOĐEN!

Zbog (ne)vremena i mogućnosti kiše i skliske staze odlučili smo dvodnevni izlet na Klek pomaknuti na idući vikend 15. i 16.11.!
Sve ostalo vezano uz izlet ostaje nepromjenjeno (polazak, cijena….)

Nela nas vodi u nepoznato…

uz malo zakašnjenje zbog tehničnih poteškoća…
25.10.2008. patrola HOT DOG bila je na kratkom izletiću s ciljem da upozna metropolu… Što,gdje,ko,kako,zašto – ispričala nam je jedna članica patrole!

Continue reading ‘Nela nas vodi u nepoznato…’

Roditeljski sastanak za zimovanje! Četvrtak, 6.11.2008.

Roditeljski sastanak vezan uz zimovanje održati će se u četvrtak 6.11.2008. sa početkom u 20:00h u mjesnoj samoupravi “Ante Starčević” (Dragutina Golika 116).
Ove godine zimovanje će se održati u mjestu Sv.Rok, od 03.-09.01.2009.
Sve ostale informacije dobiti ćete na roditeljskom sastanku!
Vidimo se!