Monthly Archive for January, 2009

Kako smo se sanjkali!!!

sanjkanjeBilo je da se rječima opisat ne može. Ludilo je eufemizam za ono kako je nama bilo na Sljemenu! Svi smo vrištali od sreće k’o curice na koncertina od Tonija Cetinskog!
Krenuli smo,nas 17 lagano i prpošno oko pola 9 izjutra, ispred mjesne, prema okretalištu tramvajá Trešnjevka i sjeli na dvanaesticu!
Continue reading ‘Kako smo se sanjkali!!!’

SANJKANIJADA 2

Eto, kao što rekosmo, sanjkanijada se održava po planu… 25.01.2009. Ima da otopimo sve što se otopiti može tam’ gore, na Sljemenu! Na zimovanju je bilo puno sanjkanja, no kad ima snijega, sanjkanja nikad dosta! Vidimo se u nedjelju, u pola 9 pred mjesnom, a ostale detalje reći će vam predvodnici.

Kako smo se proveli u Svetom Roku

Patrola istraživača “Flambirane palačinke” sastavila je kratak izvještaj o našoj nedavnoj avanturi. Za one koji nisu bili – da budu zavidni, a onima koji su bili – da se prisjete kako smo se proveli… Uživajte u čitanju.

Fotografije sa zimovanje pogledajte u foto-galeriji.

Continue reading ‘Kako smo se proveli u Svetom Roku’

Vijesti sa zimovanja – dio treći

Upravo kad smo se pobojali da bi nam se snijeg mogao otopiti, počeo je ponovo padati. Na sreću (ili na žalost), sada ga gledamo iz topline svojih soba i kreveta. Današnji dan prošao je uz alku na sanjkama, debatnu i radionicu zagonetki te večer magije. Naravno, uz regularnu gimnastiku, patrolne i jatne sastanke, igre i uvijek popularno sanjkanje. Slijedi dnevna doza slika…
Continue reading ‘Vijesti sa zimovanja – dio treći’

Vijesti sa zimovanja – dio drugi: Himna

Treći dan zimovanja već je na kraju, uskoro ćemo već “polovicu” imati iza sebe. Današnja kuharska radionica ugodno nas je iznenadila palačinkama, dok je pokus-radionica izrađivala vatrene kugle od platna. Na višeboju smo se okušali u starim traperskim disciplinama cijepanja i piljenja drva, te povezivanja drveta užetom. Ali najbolji dio dana, po izboru članova, definitivno bi bio – sanjkanje! Na zabavnoj večeri izvodili smo “naše” verzije popularnih TV emisija.

U autobusu na putu do Svetog Roka, patrola “Zeleni plamičak” osmislila je i uglazbila himnu zimovanja zanimljivog naziva “Rokajmo”. Tekst je tu, melodiju ćete već čuti… Također možete vidjeti i neke današnje fotografije.

Continue reading ‘Vijesti sa zimovanja – dio drugi: Himna’

Vijesti sa zimovanja – dio prvi

Prve vijesti sa zimovanja izravno na naše internet stranice! Temperatura je danju ugodnih nula stupnjeva, a noću malčice i niža. No nas to ne brine – svakodnevno se sanjkamo, zabavljamo, a ponešto i naučimo. Ako slika govori tisuću riječi, evo vam još par tisuća riječi ispod teksta.

Continue reading ‘Vijesti sa zimovanja – dio prvi’