Monthly Archive for May, 2009

Uvažite isprike

Zbog duga 24 sata (svaka sličnost sa stanovitom kućom slučajna!) downtime-a tijekom velike seobe na novi server. Ne ponovilo se! ;o)

vvv (vaš wurst)

Logorovanje “Lička Jesenica ’09″

Tko nije doživio barem jedno logorovanje, ne zna što su zapravo izviđači. Sastanci, izleti, natjecanja, zimovanje, gradske akcije… sve su to bitne aktivnosti, ali ipak, logorovanje je aktivnost broj jedan, a život u prirodi najbitniji je dio izviđačkog programa.

Sve o najbitnijoj ovogodišnjoj aktivnosti – gdje idemo, kada i kako, tko vodi, koliko košta, što ponijeti, kada nas posjetiti – saznajte u nastavku članka. Uz čitanje ovog informativnog štiva, napajajte oči na fotkama sa terena (klik na sliku otvara uvećanu sliku).
Continue reading ‘Logorovanje “Lička Jesenica ’09″’

Roditeljski sastanak

Roditeljski sastanak o logorovanju održat će se u mjesnoj samoupravi “Voltino”, Dragutina Golika 116, (kod crkve) u četvrtak, 21.svibnja 2009. godine s početkom u 19.00 sati. Dođite i saznajte gdje idemo, kada, tko vodi ovo logorovanje, koliko će koštati i čime ćemo se sve baviti. Osim logorovanja, moći ćete saznati i informacije o predstojećim aktivnostima do kraja školske godine, a sva Vaša pitanja su uvijek dobrodošla.

Ep o 3 brđana junaka i 10 zlih trigonometara

Prema ugovorenoj suradnji Saveza izviđača Hrvatske i Državne geodetske uprave, zainteresirane izviđačke udruge mogu se uključiti u projekt “Revizija trigonometrijskih točaka”. Članovi udruga trebaju obići, fotografirati i skicirati trigonometre koje su odabrali, a Savez im za to isplaćuje naknadu. Naša vrla 3 brđana uputili su se za “prvomajski” vikend (30.04.-02.05.2009.) riješiti deset točaka u okolici Bitoraja i bespućima Velike Kapele. Ovo su njihove priče… :-)
Continue reading ‘Ep o 3 brđana junaka i 10 zlih trigonometara’

Natjecateljski uspjeh patrole “Hot Dog”

Na orijentacijskom natjecanju “Memorijal 12 redarstvenika”, koje se održavalo ovaj vikend (08.-10.05.2009.) u Vinkovcima, patrola “Hot Dog” je, u konkurenciji 24 ekipe, osvojila uspješno treće mjesto! Ovo je prvi veći uspjeh patrole na natjecanjima i njhov prvi pehar u odredskoj skromnoj kolekciji. Pohvale Flori, Mladenu, Ivani, Denisu, Sebi i vođi patrole Neli, uz samo dvije riječi u vezi slijedećeg natjecanja – na vrh!

Plamtjeli!

Tri hrabra brđana na Bitoraju!

Naša tri hrabra brđana (Bobo, Gogo i Wurst) otišli su u četvrtak običi 10 trigonometra na Bitoraju i njegovoj okolici. Očekujemo ih danas navečer, a do tad im želimo mirnu šumu i dobar put… Očekujemo izvještaj i fotke! Pozdrav uz pjesmu…Jer mi smo brđani, hej brđani!!!