Archive for the 'Klub' Category

Zimovanje ‘Circle of Love 2018′, Kalje 27.-30.12.2018.

slikaO zimovanju
Djeca koja nisu u izviđačima pamte zimske praznike po posjetima bakama, poklonima, igranju igrica i ostalim “ubojicama” slobodnog vremena (uz mrski rad na školskim zadacima). Izviđači zimske praznike pamte po – zimovanjima!
Predstavljamo vam 16. po redu zimovanje našeg odreda!
Continue reading ‘Zimovanje ‘Circle of Love 2018′, Kalje 27.-30.12.2018.’

Čestitke dopredsjedniku?

Prema jučer objavljenim neslužbenim informacijama, jedan od dva novoizabrana dopredsjednika SIH-a dolazi iz Plamenih redova! Radi se, naime, o našem najiskusnijem i duboko uvaženom klubovcu Krunaću! Dvojbeno je postoji li povod za čestitke stoga taj dio ostavljam od sebe mudrijima, a Krunaću želim dugu i prosperitetnu karijeru te naravno redovitost na klupskim sastancima. Kao i do sada uostalom :)

U iščekivanju službene potvrde od strane naše delegacije — Plamtjeli!

Iz ropotarnice povijesti

Sretan rockas!

Na danasnji dan prije preko nekoliko ljeta (necemo o suhoparnim brojevima) po prvi je puta zakmecala nasa, tada jos bezimena Nacelnica! E pa, draga Sefice, nek’ ti je sa srecom, jos mnogo mandata nam osvojila i — plamtjela!

p.s. Svaka slucajnost s misem je slucajna ;)

Priopćenje za javnost Ureda Predsjednika

Predsjednik Kluba brđana “Zeleni oblak” proteklog je vikenda izvršio nadzor nad svojim utaborenim trupama nadomak Donje Dobre, htjedoši se osobno uvjeriti u stanje na terenu te ujedno provjeriti istinitost stanovitih kuloarskih naklapanja. U pratnji Marca (ex 15. sč “Tornado” i veliki prijatelj Kluba), Marka (CIR Special Forces) i Zagorca (ne general), najodanijih mu adjutanata, manifestirao se na odredištu (uz pokoju (ne)zgodu putem) te utvrdio slijedeće:

Continue reading ‘Priopćenje za javnost Ureda Predsjednika’

Puno se toga desilo ovaj vikend…

Iako za poletarce i mlađe izviđače nije bilo aktivnosti, brđani su ovaj vikend bili posvuda. Najstariji, (hehe…) Kruno, sudjelovao je na sjednici Vijeća Saveza izviđača Hrvatske u Splitu. Nismo se još čuli od tada, ali vjerujemo da je zabava bila super. ;-)

Nešto mlađi, Tea i Bobo uputili su se vrhunskom Fiat Pandom (za one koji nisu vidjeli, auto je savršen spoj sportskog duha i poslovne elegancije) u potragu za domom koji će nas ugostiti ovu zimu (čitaj: izvidi za zimovanje). Relacija je bila Zagreb-Bjelovar-Daruvar-Pakrac (ove godine idemo istočno!) i natrag uz obilazak planinarskih domova. O mjestu zimovanja čuti ćete uskoro.

Najmlađi (među brđanima) – Wurst i Kaba, i jedna istraživačica – Nela, bili su tog vikenda na I-spotu, SIH-ovoj akciji za istraživače i mlađe brđane u organizaciji O.I. “Savski gaj” u Donjoj Stubici. Kako je bilo, nadajmo se da neće biti lijeni i sami napisati.

I za kraj, nešto zaista korisno… Krešo iz O.I. Vinkovci pokrenuo je web-stranicu sa potpuno razrađenim topografskim sadržajima, radovima i pomagalima. Svakako preporučamo!!!

Brzopotezna informacija

Prvi ovosezonski Klubovski sastanak bice u SRIJEDU (ovu, 29.8.) u staro vrijeme na starom mjestu. Imamo dosta vaznih tema za procesljat stoga apeliram, jel, a vi po vlastitoj savjesti…

Proljetna čistka

DrrrrrrrrrrrrrrrrrNa čast i diku svog Kluba, Tea, Bobo, Kaba, Kruno i Wurst svoj su današnji (šatro nedjeljni) dan proveli radno u Plamenovim prostorijama na Remizi tj. u onome što je od istih ostalo nakon opetovanih neuspješnih pokušaja rukovanja bor-mašinom. Nikako ne smijemo zaboraviti spomenuti ni našu vrijednu omladinku Nelu bez čijeg bi produžnog kabela šteta na zidovima bila daleko manja, ali isto tako bez čijeg bi štaubsaugera teško ispunili primarni postavljen nam cilj. Također, na ganz novom disko ozvučenju imamo za zafalit’ Tei koja nam je isfurala pravi pravcati (i ispravni) kazić! Jer uz pjesmu je sve lakše :)

Continue reading ‘Proljetna čistka’

Prvomajski Pohod Put Petrovine

U cilj daleki...U cilj daleki uperen je čvrsto pogled moj… Zvuči poznato? Melodija nam se poigravala u ušima dok smo se spremali za pokret — 1 brđanka, 4 brđana, 3 šatora, 1 panda, 1 stojka, 1 pura i 2 pandura — nekima već u 7:00, dok su pak neki drugi ležerno kratili sate do polaska: jutarnje, prijepodnevne, podnevne, posljepodnevne…

Mislim da ste shvatili kako ovdje nije riječ o pravoj izviđačkoj ekspediciji! Ili ipak… Hm??

Continue reading ‘Prvomajski Pohod Put Petrovine’