Monthly Archive for October, 2009

Izleti patrola Krijes i Putnici vatre 7.11.

Došlo je vrijeme za prve patrolne izlete! :) Obje patrole idu na Sljeme na isti dan ali svaka na svoju stranu. Tamo će se podružiti u prirodi, ponoviti što su naučili na sastancima i naravno steći nova znanja!
Continue reading ‘Izleti patrola Krijes i Putnici vatre 7.11.’

JIP subota 7.11.

Što je to JIP? Jesenske Igre Poletaraca! To su igre na kojima su sudjelovali svi veliki i zapaženi pustolovi današnjice (stari iskusni izviđači tvrde da se jednom pojavio sam Indiana Jones glavom i kozjom bradom). Kroz razne igre, pjesmu i ples mnoštvo poletaraca boriti će se za titulu najboljeg i najspretnijeg jata!

Continue reading ‘JIP subota 7.11.’

VAŽNO: Vrijeme i mjesto polaska u Varaždin


Obavijest se odnosi na poletarce i pčelice koji idu ovu subotu (24.10.) na akciju Ulicama Varaždina. Ju hu ju hu hu! :D
POLAZAK: krećemo u 7.30h s parkirališta kraj “Končara” u Baštijanovoj ulici (to nam je bilo i mjesto polaska kad smo išli na izlet na Okić)
POVRATAK:
oko 19h sati na istom mjestu
Continue reading ‘VAŽNO: Vrijeme i mjesto polaska u Varaždin’

Plamenove jesenske igre! 24.10. samo za izviđače!!!

vatrogasac samU cilju poboljšanja sveukupnog izviđačkog znanja te upoznavanja grada i vatrogastva kao plemenite djelatnosti, i naravno dobre zafrkancije, organiziraju se prve Jesenske plamenove igre, predvođene starim izviđačkim vukom, Zecom… ovaj vukom,…nenenn Zecom…aghrr… sa svojim super junacima i junakinjama kraj plamtećeg mu ramena.
Sastajemo se u subotu 24.10. ispred MS Pongračevo u 9:00h i vraćamo do 16:00h.
Continue reading ‘Plamenove jesenske igre! 24.10. samo za izviđače!!!’

“Ovo je sjajno!” na OŠ “Rudeš”

Trešnjevački izviđači danas su potpuno oduševili školarce iz drugih i trećih razreda sa osnovne škole “Rudeš”. Uzrok oduševljenja bila je predstava – igraonica “Ovo je sjajno!”, koji je osmislio i izveo Edi Perić, izviđački instruktor. Predstava je kroz interakciju sa djecom na vrlo zanimljiv način predstavila mnoge dijelove izviđačkog programa: vezanje čvorova, tragove životinja, signalizaciju “semafor”, morseovu abecedu i nezaobilaznu – pjesmu uz gitaru.
Continue reading ‘“Ovo je sjajno!” na OŠ “Rudeš”’

Poletarci trk u Varaždin!

24.10.2009. održava se akcija Saveza izviđača Hrvatske pod nazivom “Ulicama Varaždina”.
Rok za prijavu je četvrtak 15.10.2009. , a pod prijavom se smatra uplaćenih 50 kn.
Što dobivamo? Doručak, ručak, prijevoz te nagrade,diplome i prijevoz autobusom.
O točnom terminu polaska i dolaska obavijestiti ćemo vas čim dobijemo točnu informaciju (oko 8:00 sa parkirališta na Končaru).
Što trebamo ponijeti?: ruksak, kabanica, topla odjeća, čvrste tenisice ili gojzerice, šlape ili ćiste tenisice, voda, te quipos i pribor za pisanje
A evo što o akciji kažu organizatori: Continue reading ‘Poletarci trk u Varaždin!’

13. JOTI, 17. i 18.10.2009.

The World Scout Jamboree on the Internet (JOTI) je međunarodni izviđački susret na Internetu koji se održava svake godine. To je službena akcija Svjetske izviđačke organizacije (WOSM – World Organization of Scout Movement). Ove godine organizira se 13. put.
Continue reading ’13. JOTI, 17. i 18.10.2009.’

Roditeljski sastanak!

Pozivamo sve roditelje na roditeljski sastanak koji će se održati u četvrtak, 15.10.2009. sa početkom u 19:00h u mjesnoj samoupravi “Ante Starčević” (Golikova 116-Voltino).
Teme roditeljskog sastanka su:

    - izvđačke aktivnosti
    - zimovanje 2010.
    - članarina za nove članove

Izviđački pozdrav!